iPod Touch met 4-inch scherm komt op 12 september, einde van iPod Classic?

Archief

Tegelijk met de onthulling van de iPhone 5 op 12 september zal Apple aankomende woensdag ook een nieuwe iPod Touch onthullen, en volgens de geruchten zal die erg veel lijken op de nieuwe iPhone, maar dan zonder SIM-slot en telefoonfunctie. De vernieuwde iPod Touch zal ook een 4-inch scherm hebben net als de iPhone 5, dat is in ieder geval als de geruchten blijken te kloppen over de iPhone 5. Hoewel we in de afgelopen maanden veel informatie hebben zien verschijnen over de iPhone 5, is er nog maar weinig bekend over de iPod modellen.

Volgens de website iMore zal de nieuwe iPod Touch van hetzelfde 4-inch 16:9 scherm gebruiken als de iPhone 5. Dit betekent dat Apple na vijf jaar eindelijk afscheid neemt van het 3,5-inch scherm. Het is op dit moment nog onduidelijk of het scherm van beide modellen identiek zullen zijn aan elkaar, of dat Apple er voor kiest om gebruik te maken van een scherm van mindere kwaliteit voor de goedkopere mediaspeler.

In het verleden heeft Apple de iPhone en iPod Touch vaker uitgerust met hetzelfde scherm en resolutie, maar werd er voor de iPhone meestal voor hogere kwaliteit onderdelen gekozen, zoals het gebruik van de IPS technologie wat resulteert in betere kleuren en kijkhoeken. Volgens Apple zijn deze stappen noodzakelijk om de prijs omlaag te brengen van de iPod Touch en het ligt daarom ook in de lijn der verwachting dat het bedrijf dit jaar voor dezelfde tactiek zal kiezen. Het is verder ook nog onduidelijk of het ontwerp van de iPod Touch zal lijken op dat van de iPhone 5.

Er gaan ook geruchten dat Apple een iPod Touch met 128GB aan Flash-opslag gaat introduceren, dit zal ook betekenen Apple afscheid neemt van de iPod Classic. Dit model is al tijden niet meer vernieuwd en is ook de enige iPod nog met een traditionele harde schijf. Verder zal de iPod Wi-Fi ondersteuning hebben en kan data ook via iCloud worden opgeslagen.

Hoewel de iPhone 4S vorig jaar werd uitgerust met een dual-core Apple A5 en een maximum opslagcapaciteit van 64GB, werd de iPod Touch niet vernieuwd met een snellere processor of meer opslagcapaciteit. Het lijkt logisch dat Apple dit jaar de processor zal vernieuwen, maar een iPod Touch met 128GB zal er in onze ogen dit jaar nog niet inzitten. Diensten zoals iTunes in the Cloud en iTunes Match zorgen er ook voor dat de opslagcapaciteit van deze modellen minder belangrijk is geworden.

Vorige week schreven we nog dat Apple bezig zou zijn met een streamingdienst dat de concurrentie aan zou moeten gaan met Spotify en Pandora. De service zou gebruikers in staat moeten stellen om muziek via de cloud te laten streamen, ook zal de dienst de muziek automatisch aanpassen aan de voorkeuren van de gebruiker.

Aankomende woensdag zal Apple naast de iPhone 5 en iPod Touch mogelijk ook een nieuwe iPod Nano en Shuffle aankondigen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*