OS X 10.8.2 (12C50) update voor Mountain Lion nu beschikbaar

Archief

We nog maar 8 uur verwijderd van het Apple evenement waar zeer waarschijnlijk de nieuwe iPhone 5 zal worden onthuld en een aantal vernieuwde iPods, maar zo als bij elke iPhone aankondiging zit er ook een nieuwe versie van iOS aan te komen. Dit is ook de reden dat Apple afgelopen nacht een nieuwe versie van de Mountain Lion 10.8.2 (12C50) – vanwege de gelijktijdige introductie van Facebook integratie – heeft uitgebracht voor ontwikkelaars inclusief de volledige lijst met veranderingen, een teken dat dit waarschijnlijk de laatste versie is voor ontwikkelaars voordat de publieke versie wordt uitgebracht – iets wat trouwens vanavond al kan gaan gebeuren. De 10.8.2 bèta’s volgden elkaar in een snel tempo op, slechts vijf dagen geleden werd er nog een developer preview van 10.8.2 uitgebracht. Naast de Mountain Lion update is er ook een nieuwe bèta versie verschenen van de Lion 10.7.5 (11G54) update.

Het gekke van de 10.8.2 update is dat er in de release notes niks te lezen is over de oplossing van het batterij probleem, verschillende gebruikers rapporteren kort na de release van Mountain Lion dat hun batterij een stuk korter meeging in vergelijking met Lion. In verschillende test is namelijk wel gebleken dat OS X 10.8.2 de batterij problemen voor een groot deel heeft opgelost.

Gelukkig zijn er niet alleen problemen opgelost en heeft Apple ook een nieuwe functie die ook in iOS 6 zit verwerkt: Facebook integratie. Dankzij Facebook integratie is het mogelijk om met één knop direct in te loggen op het sociale netwerk en ook kunnen gebruikers gemakkelijk alles delen via hun eigen account, verder is het mogelijk om contacten te synchroniseren en is er de mogelijkheid om Facebook notificaties te ontvangen in het berichtencentrum.

Een andere belangrijke functionaliteit in 10.8.2 is de mogelijkheid om telefoonnummers te synchronseren voor zowel Facebook als iMessage, dit zal in de praktijk betekenen dat het nu mogelijk zal zijn om iMessage berichten te versturen en ontvangen om je Mac met het telefoonnummer dat aan je account is gekoppeld. Deze functionaliteit is nu ook verwerkt in FaceTime.

Er is ook goed nieuws voor de bezitters van een MacBook Air uit 2010, want deze zullen binnenkort ook gebruik kunnen maken van Power Nap, ook zal de Herinneringen en Notities app een aantal nieuwe toevoegingen krijgen.

De vierde bèta van OS X 10.8.2 is nu beschikbaar voor ontwikkelaars, en de publieke versie wordt verwacht op hetzelfde moment als de publieke release van iOS 6, welke mogelijk al vanavond verschijnt tijdens de aankondiging van de iPhone 5. Lion 10.7.5 (11G54) is ook beschikbaar voor ontwikkelaars en heeft geen problemen die bekend zijn, ontwikkelaars wordt wel gevraagd om de grafische prestaties en kwaliteit van afbeeldingen en andere media te testen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*