iOS ontwikkelaar vindt verwijzingen naar NFC chip in iPhone 5

Archief

Gisteren wist Will Strafach al veel informatie te melden over de nieuwe iPod Touch, en vandaag laat de iOS ontwikkelaar weten dat de volgende iPhone NFC zal gaan ondersteunen, hoewel de chip niet zal worden gebruikt voor mobiele betalingen.

Het nieuws werd door “Chronic” via zijn Twitter-account naar buiten gebracht, slechts een aantal uren voordat de aankondiging van de nieuwe iPhone 5 plaats zal gaan vinden. De ontwikkelaar verwijst naar iets dat genaamd is “gpio12”, wat volgens Strafach een referentie is naar een belangrijke technologie die gebruikt is in een laat stadium tijdens de ontwikkeling van de nieuwe iPhone.

De informatie die zou verwijzen naar het gebruik van een NFC chip is gevonden in de CDMA versie van de iPhone 5, een model dat intern bekend staat als de N42AP. Chronic verwacht dat het andere model, de N41AP, de GSM versie is van de iPhone 5, en dat beide modellen NFC zouden ondersteunen.

Volgens de ontwikkelaar zal de NFC technologie voor veel meer dingen kunnen worden gebruikt dan alleen betalingen, iets waar wij eerder al een artikel aan hebben gewijd. Eerdere geruchten leken juist te duiden dat Apple geen gebruik zal maken van de technologie. Maar volgens Chronic komt dit vooral omdat de verwachting is dat Apple nog geen digitale portemonnee heeft ontwikkeld voor gebruikers.

Een eerdere analyse door AnandTech leek uit te wijzen dat het bijna onmogelijk voor Apple zou zijn om een NFC chip in de behuizing van de iPhone 5 te verwerken. Het gebruik van een unibody achterkant zou voor veel storing zorgen. Dit nieuws werd later ook bevestigd door Jim Dalrymple, een bron die normaal bekend staat om zijn goede contacten met Apple.

We zullen het over iets meer dan drie uur weten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*