Rovio toont eerste gameplay trailer van Bad Piggies

Archief

Rovio heeft eerder vandaag de eerste gameplay trailer vrijgegeven van Bad Piggies, de nieuwe Angry Birds spin-off die volgende week door de studio wordt uitgebracht. In Bad Piggies, speel je zoals de naam je al doet vermoeden als de varkens, en ook wordt er ditmaal afscheid genomen van de welbekende katapult van Angry Birds.

In plaats daarvan kunnen spelers doormiddel van een bouwsysteem een voertuig maken voor de varkens, die zich vervolgens door de wereld heen verplaatst. Gelukkig is er wel veel variatie in het spel te vinden zo bouw je simpele auto’s tot vliegende machines. De scores werken nog wel identiek aan Angry Birds, de bedoeling van het spel is om zoveel mogelijk punten te verzamelen en om drie sterren in elk level te verdienen.

Het bouwen van een voertuig lijkt vrij eenvoudig te zijn in de ontwerp modus kunnen spelers onderdelen slepen en plaatsen op de grid. Een principe dat veel weg heeft van Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts.

De gameplay van Bad Biggies en Angry Birds verschillen compleet van elkaar, en het was daar in mijn ogen ook tijd voor. Rovio heeft de Angry Birds franchise met groot succes uitgemolken in de afgelopen jaren, en het is nu tijd voor iets fris, iets waar mensen hun creativiteit in kwijt kunnen. Een verandering die Rovio lijkt de brengen met Bad Piggies.

Bad Piggies werd vorig maand door Rovio aangekondigd en zal op 27 september verschijnen voor iOS, OS X, en Android. De versies voor Windows Phone en PC zullen later verschijnen. Meer informatie is te vinden op de officiële website en vergeet niet om volgende week terug te komen voor onze review van Bad Piggies.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*