Welke iOS-apparaten worden ondersteunt door iOS 6

Archief

Apple gaat vanavond om 19:00 Nederlandse tijd iOS 6 uitbrengen, later vanavond zullen we onze review plaatsen, maar laten we eerst eens gaan kijken voor welke toestellen iOS 6 beschikbaar zal zijn.

De volgende apparaten zullen iOS 6 ondersteunen, helaas zullen niet alle functies op alle apparaten beschikbaar zijn.

iPad

Wanneer je als “early adopter” de allereerste iPad hebt aangeschaft dan is er slecht nieuws, want iOS 6 zal niet beschikbaar zijn voor de iPad 1, wanneer je in bezit bent van een iPad 2 dan kun je wel updaten naar iOS 6 maar zal je geen gebruik kunnen maken van Siri. De virtuele assistent zal alleen beschikbaar zijn voor de nieuwe iPad met Retina-scherm.

iPhone

De iPhone 3GS is niet langer meer te vinden in het assortiment van Apple, maar verrassend genoeg is de iOS 6 update wel beschikbaar voor de iPhone uit 2009. Verder ondersteunt Apple ook de iPhone 4, alleen heeft deze geen ondersteuning voor de 3D Flyover functie van de nieuwe kaarten applicatie en is er ook geen mogelijkheid om gebruik te maken van de navigatie functie. Siri is en blijft exclusief beschikbaar voor de iPhone 4S en natuurlijk de nieuwe iPhone 5 die alleen met iOS 6 zal worden geleverd.

  • iPhone 3GS: Geen leeslijst, Siri, panorama, navigatie, 3D, Flyover en FaceTime over 3G/4G.
  • iPhone 4: Geen navigatie, Siri, panorama, 3D, Flyover en FaceTime over 3G/4G.

iPod Touch

Heb je een iPod Touch die voor september 2010 is gemaakt dan zul je geen gebruik kunnen maken van het nieuwe besturingssysteem. Apple heeft laten weten dat alleen de vierde generatie iPod Touch zal worden ondersteunt door iOS 6 en de nieuwe iPod Touch die vorige week werd aangekondigd. Siri en de panorama foto’s zullen alleen beschikbaar zijn op de vijfde generatie iPod Touch (2012).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*