Apple lanceert nieuwe App Store categorie voor alternatieve kaarten apps

Archief

Vandaag is er naast de lancering van de iPhone 5 in Nederland en België ook het opzienbarende excuus van Tim Cook op de Apple website verschenen. In de openbare brief liet de CEO van Apple weten dat het bedrijf er alles aan zal doen om de kaarten van iOS 6 te gaan verbeteren, ook gaf Cook een aantal suggesties van apps die gebruikers tijdelijk zouden kunnen proberen. Een actie die waarschijnlijk onder het beleid van Steve Jobs nooit zou zijn gebeurd. Maar dat was nog niet alles, want Apple heeft zelfs een nieuwe categorie toegevoegd in de App Store waarin alle alternatieven zijn te vinden.

In deze categorie zijn apps te vinden zoals Waze, Navigon, GPS Navigatie 2, Sygic en Bing. Het is in ieder geval duidelijk dat Apple zich ditmaal de kritiek heeft aangetrokken, en luistert naar de problemen van hun gebruikers. Toch profiteert Apple door de verkoop van deze navigatie software ook weer van hun eigen fouten, van de opbrengst gaat namelijk 30% rechtstreeks naar Apple. Cook liet overigens ook weten dat Google en Nokia Maps in de Safari browser van je iOS-apparaat kan worden gebruikt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*