Onbekende iPad met Apple A6 processor toont zich in logbestanden

Archief

De bekende Apple geruchten site MacRumors komt vandaag met een opmerkelijk nieuwtje, de website zou hebben gesproken met een ontwikkelaar die zegt bewijs te hebben dat er een onbekende iPad voorbij is gekomen in de log bestanden van zijn applicatie. Volgens de ontwikkelaar maakt dit nieuwe model ook gebruik van een processor die gebaseerd is op de ARMv7s architectuur, een opmerkelijk feit aangezien de iPhone 5 uitgerust is met de Apple A6 chip die gebaseerd is op dezelfde architectuur. Het zou mogelijk kunnen betekenen dat Apple op dit moment een iPad in ontwikkeling die ook gebruikt maakt van deze processor.

Wanneer we naar het modelnummer kijken dan lijkt het erop dat de iPad3,6 een nieuwe versie is van de huidige iPad met Retina-scherm (iPad 3), de huidige modellen hebben het modelnummer iPad3,1, iPad 3,2 en iPad 3,3 meegekregen. Deze modellen verschillen van elkaar op het gebied van 4G en Wi-Fi only. Het nieuws zou de geruchten kunnen bevestigen dat Apple bezig zou zijn met de ontwikkeling van nieuwe versie van de huidige iPad, en gezien het gebruik van de Lightning-connector zou het mogelijk zijn dat Apple deze connector ook wil gaan gebruik voor de iPad 3. In onze ogen lijkt het niet voor de hand te liggen dat de iPad 3 ook gebruik zal maken van de nieuwe A6 processor van de iPhone 5, want hoe verkoop je deze verandering aan de klanten die eerder dit jaar veel geld hebben betaald voor wat dan een mindere iPad blijkt te zijn.

Het lijkt verder ook niet voor de hand te liggen dat dit de nieuwe iPad zal betreffen, want deze zal waarschijnlijk het modelnummer iPad4,1 met zich mee brengen. De verwachting is wel dat deze nieuwe iPad ook gebruik zal maken van een iets hoger geklokte Apple A6 processor, maar dit model zal pas ergens in maart of april volgend jaar worden uitgebracht. En hoe zit het met de iPad Mini? Zou de iPad 3,6 het bestaan van de kleinere en goedkopere iPad bevestigen? De kans hierop is erg klein, aangezien de iPad Mini gebruik zal maken van de hardware van de iPad 2, een goedkopere processor (Apple A5) en geen Retina-resolutie beeldscherm. Volgens de ontwikkelaar zou er eerder ook een iPad2,6 voorbij zijn gekomen met een Apple A5 processor.

We zullen dus moeten afwachten wat deze bevindingen gaan betekenen, eerder deze week gingen er al geruchten dat Apple op 10 oktober uitnodigingen zal gaan versturen voor een media evenement waar de iPad Mini zal worden aangekondigd en ook zou de productie van de kleinere iPad al zijn begonnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*