Apple plaatst bestelling voor 10 miljoen iPad Mini’s

Archief

Apple heeft het bestaan van de 7,85-inch iPad Mini nog niet bevestigd, maar het aantal geruchten over de kleinere en goedkopere iPad is in de afgelopen wel sterk toegenomen, een teken dat er waarschijnlijk wat staat te gebeuren. Vandaag is het The Wall Street Journal dat suggereert dat het bedrijf uit Cupertino volledig gaat voor de iPad Mini, volgens verschillende bronnen zal het bedrijf 10 miljoen stuks van de kleinere tablet hebben besteld bij leveranciers, deze zullen voor het kerstseizoen klaar moeten zijn.

De Amerikaanse krant citeert een bron uit de Taiwanese toeleveringsketen, die ook nog wist te melden dat Apple twee keer zoveel tablets heeft besteld als Aamazon met de nieuwe Kindle Fire voor hetzelfde vierde kwartaal van dit jaar. In de afgelopen week gingen er nog geruchten dat er problemen zouden zijn met de productie van de 7,85-inch iPad Mini, leveranciers zouden problemen hebben met de specificaties en onderdelen van de nieuwe tablet. Het is echter onduidelijk of de analist van Topeka Capital Markets het bij het juist eind had, in de afgelopen jaren hebben we toch geleerd dat analisten er vaak naast zitten op het gebied van Apple geruchten.

Er werd oorspronkelijk verwacht dat de iPad Mini tijdens de presentatie van de iPhone 5 op 12 september zou worden aangekondigd, maar de verwachting is nu dat de iPad Mini ergens in het einde van oktober zal worden uitgebracht en tijdens een persevenement op 17 oktober zal worden aangekondigd. Het opmerkelijke is dan ook dat Microsoft hun eigen Surface tablets met Windows 8 zal gaan onthullen. Hoewel de concurrentie op dit moment moordend is, lijkt Apple met 10 miljoen bestelde iPad’s er zeker van te zijn dat de vraag naar apparaat hoog zal zijn. Vorige maand maakte het bedrijf al bekend 5 miljoen iPhone 5’s te hebben verkocht in slechts drie dagen tijd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*