Apple was al maanden op de hoogte van problemen met Apple Maps

Archief

Maanden voor de lancering van iOS 6 hebben een aantal ontwikkelaars Apple gewaarschuwd voor onvolkomenheden in de kaarten applicatie van het nieuwe mobiele besturingssysteem. De ontwikkelaars spraken eerder met CNET, en hebben allemaal app in de App Store staan die afhankelijk zijn van de kaarten dienst van Apple. Volgens de groep van zes zijn er e-mails verstuurd, problemen kenbaar gemaakt bij medewerkers, en is Apple altijd op de hoogte gebracht van bugs die waren gevonden in de software.

Dit gebeurde via allemaal via het Apple Radar systeem, een systeem waar velen over zeggen dat het nooit door Apple wordt gebruikt. Sinds de eerste bèta versie die kort na de WWDC in begin juni werd uitgebracht heeft Apple nog vier nieuwe versie van Kaarten uitgebracht totdat de uiteindelijk versie op 19 september werd uitgebracht. De ontwikkelaars zeggen dat er weinig op de problemen is uitgedaan, en dat alle huidige problemen al lang bekend waren, zoals verkeerde data, satelliet foto’s die volledig onbruikbaar zijn door wolken, en het langzame laden van de kaarten.

Eén van de ontwikkelaars zegt dat hij in contact was gekomen met een Apple medewerker, die volgens hem ook op de hoogte was van de problemen, en ook wist te melden dat de ontwikkelaar op de juiste manier bugs rapporteerde aan Apple. De ontwikkelaar zegt dat Apple de problemen nooit serieus heeft genomen, en dat het nog steeds onduidelijk is of er naar deze problemen wordt geluisterd. Er zou door Apple ook aan ontwikkelaars zijn beloofd dat de ingebouwde functies zouden blijven werken, en dat de kaarten er alleen anders uit zouden komen te zien, iets wat nu niet het geval blijkt te zijn.

In de afgelopen weken werd duidelijk dat Apple geen andere mogelijkheid had om Google Maps te vervangen, het bedrijf achter de grootste zoekmachine ter wereld liet namelijk weten dat de navigatie functionaliteit van Google Maps voor Android nooit naar iOS zal gaan komen. Dit standpunt zou er naar verluidt hebben voor gezorgd dat Steve Jobs besloot om een nieuw team aan te stellen voor hun eigen kaarten dienst. Helaas is de dienst niet erg positief ontvangen, er zijn veel klachten over het gebrek aan informatie, geen tijden van het openbaar vervoer, en ook ontbreekt de veel gebruikte Street View functie van Google Maps. Het probleem begon zelfs zo groot te worden dat Apple CEO Tim Cook in een openbare brief zijn excuses maakte voor de problemen met de nieuwe kaarten dienst.

Vorige week zagen iOS 6 gebruikers een aantal wijzigingen verschijnen, zo zijn bepaalde plaatsen nu gecorrigeerd en is ook het vrijheidsbeeld in 3D te bekijken. De weg naar een kaarten dienst die qua kwaliteit te vergelijken is met Google Maps zal echter nog heel lang zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*