Hoe staat het ervoor met de jailbreak van iOS 6?

Archief

Eerder vandaag schreven we al over een web applicatie die het makkelijk maakt om te controleren of er al een jailbreak beschikbaar is voor je iOS-apparaat. Zoals je nu misschien al hebt uitgevonden zorgt de nieuwe iPhone en iPod Touch ervoor dat de meeste iDevices niet kunnen worden gejailbreaked. Maar hoe staat het ervoor met de ontwikkeling van de iOS 6 jailbreak? Wanneer wordt het mogelijk om de nieuwe apparaten te jailbreaken?

Hoe staat het ervoor met de iOS 6 jailbreak?
Het antwoord op deze vraag is slecht. Op dit moment is het alleen mogelijk om iOS 6 te jailbreaken wanneer je in bezit bent van een iPhone 3GS, iPhone 4 of vierde generatie iPod Touch. De overige apparaten die gebruik maken van de Apple A5/A6 processor, waaronder de iPhone 4S, iPhone 5, iPad 2, iPad 3, Apple TV en iPod Touch 5G kunnen nog niet worden gejailbreaked, en hackers hebben tot op heden ook nog geen bootrom exploits gevonden voor beide chips. Dit betekent dat er volledig gebruik moet worden gemaakt van software kwetsbaarheden in de iOS 6 firmware.

Wanneer kunnen we een iOS 6 jailbreak verwachten voor de iPhone, iPod Touch en iPad?
Het is een vraag die eigenlijk niet kan worden beantwoord, ben je in bezit van een ouder iOS-apparaat dan kun je deze tutorial gebruiken om je iOS-apparaat te jailbreaken. De nieuwere apparaten zullen meer tijd nodig hebben, en het lijkt erop dat het elk jaar een stukje langer duurt. Het is bevestigd dat er een aantal ontwikkelaars aan een iOS 6 jailbreak werken voor deze apparaten, maar tot op heden zou er weinig vooruitgang zijn geboekt. De jailbreak van iOS 5 voor alle nieuwe apparaten duurde vorig jaar drie maand, maar gezien de huidige berichten zal het dit jaar weleens langer kunnen gaan duren.

Toch is er niet alleen slechts nieuws te melden. Een aantal weken geleden presenteerde een aantal Nederlandse beveiliging onderzoekers nog een bug in Safari die ervoor zorgde dat de iPhone 4S gehackt kon worden. Volgens het team is deze kwetsbaarheid nog steeds aanwezig in iOS 6. Of deze kwetsbaarheid tot een jailbreak kan leiden is onbekend.

Er zit momenteel dus voor veel gebruikers niks anders op dan te wachten op een jailbreak voor iOS 6. Kun je niet zonder een jailbreak dan is het waarschijnlijk beter om nog even te wachten met het updaten van je toestel. Blijf ons in ieder geval volgen voor het laatste nieuws op jailbreak gebied.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*