iOS apps in het afgelopen halfjaar gemiddeld 16 procent groter geworden

iOS

Volgens een nieuwe studie van het marktonderzoeksbureau ABI Research, is de gemiddelde grootte van een iOS applicatie momenteel 23 MB, een verhoging van maar liefst 16% in de afgelopen zes maanden. Er zijn echter wel een redenen waarom het gemiddelde verder is gestegen, zo bracht Apple de iPad 3 met Retina-scherm uit, en maakte het bedrijf het ook mogelijk om apps van meer dan 50 MB te downloaden over een mobiele data verbinding.

De toenemende bestandsgrootte van applicaties kan in de toekomst wel problemen gaan opleveren voor de interne opslag van smartphones en tablets, consumenten moeten daarom goed weten hoeveel data men gemiddeld in gebruik heeft. Een verkeerde keuze zou ervoor kunnen zorgen dat je op een bepaald een gebrek aan ruimte hebt. De gebruikers met een 16GB apparaat zullen steeds bewuster moeten zijn over wat ze wel en wat ze niet installeren om hun apparaat.

Gelukkig zijn er een hoop diensten die ervoor zorgen dat niet alle data lokaal hoeft worden opgeslagen, diensten zoals iCloud Match maken het mogelijk om muziek direct te streamen vanaf de Apple servers. Ondanks het gebruik van deze steeds populair wordende diensten, krimpt de opslagcapaciteit van de Apple producten momenteel nog niet. Zo zijn alle huidige iOS apparaten te verkrijgen in 64GB modellen, en is er zelfs geeneens een vijfde-generatie iPod Touch te verkrijgen in 16GB. De iPhone 4 is momenteel het kleinste apparaat met slechts 8GB aan opslagruimte.

Eerder deze week gingen er ook geruchten dat de goedkoopste iPad Mini te verkrijgen zal zijn met slechts 8GB om de prijs zo laag mogelijk te houden, maar de Retina en universele applicaties zorgen ervoor dat dit haast onmogelijk zal zijn. Het lijkt er dan ook op dat Apple vast zal blijven houden aan een instapmodel van 16GB.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*