Prijzen van nieuwe Mac Mini’s en iMac’s zullen niet veranderen

OS X

De doorgaans goed geïnformeerde website 9t5oMac meldt vandaag dat de prijzen van de nieuwe iMac en Mac Mini vergelijkbaar zullen zijn met de prijzen van de huidige modellen, de verwachting is dat deze nieuwe modellen volgende week tijdens het iPad Mini evenement zullen worden aangekondigd. Het lijkt daarom ook vast te staan dat de nieuwe iMac modellen niet zullen worden uitgerust met een Retina-scherm.

Het zal betekenen dat de drie Mac Mini modellen voor dezelfde prijzen als de huidige modellen zijn te verkrijgen; € 609,00 voor het instapmodel, € 812,00 voor het snellere model en € 1.016,00 voor de Mac Mini server. De prijzen van de dunnere iMac zouden ook vergelijkbaar zijn met de iMac’s die momenteel te verkrijgen zijn bij Apple. Volgens de bron is het echter wel mogelijk dat de topconfiguraties in een aantal landen wel iets duurder uitvallen.

Momenteel betaal je voor het 21,5-inch model € 1.169,00 of € 1.473,00 voor de snellere configuratie, en kost het 27-inch model € 1.677,00 of € 1.931,00 voor het topmodel. Deze geruchten over de prijzen worden echter weer tegengesproken door berichten die eerder deze maand verschenen dat de iMac duurder zal worden, omdat de behuizing dunner is gemaakt.

Eerder vandaag wist de site al te melden dat Apple het RAM geheugen van zowel de iMac als Mac Mini zal gaan verdubbelen. Deze wijziging zorgt ervoor dat de Mac Mini nu voor het eerst kan worden uitgerust met in totaal 16GB aan RAM. Voor de iMac betekent dit dat gebruikers hun desktop Mac kunnen uitbreiden tot in totaal 32GB aan RAM. Dit zal echter alleen mogelijk zijn wanneer er vier geheugen sloten beschikbaar zijn, gezien de geruchten over een dunnere behuizing is het mogelijk dat Apple ervoor kiest om twee sloten op te offeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*