Atari’s RollerCoaster Tycoon naar iOS in 2013

iOS

Atari kwam vandaag met een geweldige nieuwtje voor de fans van oude simulatie games. Volgens Slide to Play heeft Atari namelijk plannen om een nieuwe versie van Rollercoast Tycoon volgende jaar uit te brengen voor iOS.

De game werd oorspronkelijk voor de PC uitgebracht in 1999. Het doel van de game is om een aantal pretparken op te zetten, waarbij de achtbanen natuurlijk net zoals in het echt de belangrijkste attractie is, de bedoeling was dat zoveel mogelijk bezoekers naar je park kwamen om plezier te hebben, te betalen voor ritjes en het park weer vrolijk verlieten. Het was in die tijd waarschijnlijk één van de populairste, maar ook complexe simulatie games die je kon vinden, zo kon je tijdens het spelen nieuwe attracties ontwikkelen, en je kon zelfs je eigen achtbaan ontwerpen.

Het is een game waar ik in die tijd veel tijd aan heb besteed, de game was ongelooflijk verslavend en dankzij de uitbreiding pakketten en opvolgers bleef de game leuk om te spelen, al was de 3D-versie in mijn ogen wat minder geslaagd.

De website bracht verder helaas geen verdere informatie naar buiten over de game. Het is daardoor nog onduidelijk of de iOS versie van Rollercoaster Tycoon gebaseerd zal zijn op de game die in 1999 is uitgebracht, of dat het een volledig nieuwe versie betreft. Rollercoaster Tycoon voor iOS zal in het eerste kwartaal van 2013 verschijnen in de App Store.

Mocht je op zoek zijn naar een alternatief dan kun je ook de iOS versie van Theme Park spelen, hoewel de game gratis te verkrijgen is in de App Store zul je met in-app aankopen wel worden gedwongen om nieuwe attracties vrij te kopen.

[app id=”464151522″]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*