CineXPlayerHD 3.0 speelt 720P MKV video’s op je iPad

iOS

CineXPlayerHD is een duizendpoot wanneer het komt tot het afspelen van videoformaten op de iPad. Een nieuwe update die de app naar versie 3.0 brengt, voegt MKV ondersteuning voor de iPad 2, iPad Mini, iPad (3rd-gen) en natuurlijk de vierde generatie iPad.

De app laat je video’s afspelen in 720P (HD-Ready) en biedt verder ook ondersteuning voor Dolby Digital Plus (5.1), en Dolby Mobile voor koptelefoons die door Dolby zijn gelicenseerd. Daarnaast is het met CineXPlayerHD mogelijk om je film collectie te beheren en afspeellijsten aan te maken.

Het is via iTunes mogelijk om video’s op je iPad te plaatsen, maar ook kunnen video bestanden via het netwerk direct naar je iPad worden gestreamed. Er is ook een ingebouwde web browser die je laat navigeren door alle bestanden die op je netwerk zijn te vinden. De applicatie ondersteunt de volgende formaten: AVI, MOV, M4V, 3GP, MP4, MKV en ook Xvid. Daarnaast is het ook mogelijk om de ondertiteling van het bestand te verplaatsen op het scherm.

In een korte test die we hebben uitgevoerd lijkt de media speler geen problemen te hebben met het afspelen van AVI, MKV en DVD (MOV) bestanden. Het is ook mogelijk om de video via AirPlay naar de Apple TV te streamen, dit werkte verassend goed, de audio en video bleven altijd in-sync. Er kunnen ook nog een paar extra functies worden toegevoegd doormiddel van een in-app aankoop. Eén is voor de beveiliging, en de andere laat je Xvid video’s omzetten naar 3D. Beide functies kosten 79 cent, maar zullen overbodig zijn voor veel gebruikers.

CineXPlayer is de ideale oplossing als je niet elke keer zin hebt om bestanden te moeten omzetten naar het MP4 formaat dat Apple ondersteunt. Er zijn echter wel een paar vereisten, zo moet je minimaal in bezit zijn van een iPad met iOS 4.3 of hoger, en kunnen 720P video’s alleen worden afgespeeld op de iPad 2 of nieuwer.

[app id=”384098375″]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*