iPad Mini teardown toont gebruikt Samsung-scherm, A5-SOC en stereo speakers

iOS

De jongens van iFixit zijn momenteel bezig met de ontmanteling, oftewel de teardown, van de iPad Mini. De bedoeling van een teardown is om te kijken welke onderdelen Apple heeft gebruikt voor de goedkopere en kleinere iPad.

Een interessant ontdekking is dat er een chip gevonden is van Samsung, deze chip wordt gebruikt om het scherm van de iPad Mini aan te sturen. Volgens iFixit is het echter nog onduidelijk of het scherm ook is ontwikkeld door Samsung, de codes die op het paneel zijn gevonden konden niet naar de Zuid-Koreaanse fabrikant worden herleidt. Het zou een opmerkelijk ontwikkeling zijn, aangezien een anonieme Samsung executive vorige maand nog liet weten dat het bedrijf geen schermen meer zou gaan maken voor de iOS apparaten van Apple. Daarnaast gingen er ook geruchten dat zowel AU Optronics als LG verantwoordelijk zouden zijn voor de levering van de schermen.

De reparatie specialisten wisten verder ook te bevestigen dat de iPad Mini inderdaad beschikbaar over stereo speakers, hoewel de stereo ervaring minimaal zou zijn omdat de twee speakers erg dicht bij elkaar zijn geplaatst. Het bewijst echter wel dat Amazon het niet bij het juiste eind had.

Op het logic-board (moederbord) van de iPad Mini is zoals verwacht de Apple A5 system-on-a-chip te vinden, deze chip wordt momenteel ook gebruikt voor de iPhone 4S en de iPad 2. Volgens iFixit zijn er verschillende aanwijzingen gevonden dat de iPad Mini in de 31ste week van 2012 is geproduceerd, dit betekent dat de productie ergens tegen het einde van juli of begin augustus zou zijn begonnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*