Schakel het opstartgeluid (Chime) uit van Mac OS X

Archief

Wanneer je in bezit bent van een Mac dan ken je zeer waarschijnlijk wel het bekende chime opstartgeluid wanneer je je Mac start. Hoewel het mogelijk is op dit geluid tijdelijk te dempen door de mute knop op het toetsenbord van je Mac tijdens het starten van je Mac in te drukken, maar wat velen niet weten is dat het ook mogelijk is om het opstartgeluid permanent tijdens het starten volledig te dempen.

Om dit te realiseren moeten we Terminal op je Mac starten. Zoek via Spotlight naar Terminal of open de Applicaties map -> Hulpprogramma’s -> Terminal.

Voer nu het volgende commando in om het opstartgeluid van je Mac te dempen:

  • sudo nvram SystemAudioVolume=%80

Doordat je gebruik maakt van een sudo commando, moet je eerst je administrator wachtwoord invoeren om het commando te bevestigen. Wanneer je het commando op de juiste manier hebt ingevoerd, dan zal je Mac volledig stil zijn bij het opnieuw starten van je systeem.

Het is echter ook mogelijk om het volume te veranderen, zo kun je de parameter aan het einde van de commando veranderen naar je eigen keuze. Wanneer je het opstartgeluid volledig wilt dempen kies je voor %80, wil je toch nog iets horen dan kies je bijvoorbeeld voor %40.

Wil je helemaal weer terug naar de standaardinstellingen, voer dan het volgende commando in:

  • sudo nvram -d SystemAudioVolume

Hou er ook rekening mee dat het opstartgeluid van de Mac een indicatie is dat je systeem goed werkt, doordat je het geluid uitschakelt kan er mogelijk wat mis zijn met je Mac zonder dat je het in de gaten hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*