Peter Molyneux’s Curiosity nu gratis te downloaden in App Store

iOS

De bedenker van de populaire Xbox game Fable, Peter Molyneux, verliet in maart van dit jaar Microsoft Studios Europe om verder te gaan met zijn startup 22 Cans. Vandaag is er onder deze naam de eerste game voor iOS uitgebracht: Curiosity – What’s Inside the Cube.

Hoewel het woord “game” misschien iets teveel is voor deze titel, is Curiosity in de App Store in ieder geval te vinden in de entertainment categorie. De applicatie is omschreven als een sociaal experiment voor de iPhone en iPad, waarin duizenden spelers tegelijkertijd een gigantische kubus moeten vernietigen om het geheim erachter te ontdekken.

De twist van Curiosity is dat alleen de eerste speler het geheim van de kubus zal ontdekken. Spelers verdienen munten terwijl ze de kubus langzaam aan het vernietigen zijn, deze munten kunnen ook weer worden gebruikt om nieuwe tools aan te schaffen om het proces te versnellen. Daarnaast is er natuurlijk muziek aanwezig, zijn er mogelijkheden om je vooruitgang te delen met anderen via de sociale netwerken en zullen spelers regelmatig verrast worden.

Volgens Molyneux zijn er in slechts vier uren al meer dan 24 miljoen kleine kubussen vernietigd. De game zal zonder twijfel een hoop nieuwsgierigheid veroorzaken, want spelers van de game zullen ongetwijfeld speculeren wat er in de kubus is te vinden, en wat het volgende project van Molyneux zal zijn. De omschrijving laat in ieder geval zien dat dit het eerste experiment is van de in totaal 22 experimenten is.

[tab name=’Curiosity’][app url=”557549271″][/tab]
[tab name=’Screenshots’]

[screens url=”https://itunes.apple.com/nl/app/curiosity-whats-inside-cube/id557549271?mt=8″][/tab]
[end_tabset]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*