Passbook en Siri ondersteuning dankzij update voor Apple Store-app

iOS

Apple heeft afgelopen nacht een update uitgebracht voor de Apple Store applicatie die twee nieuwe functies toevoegt, helaas zijn niet alle functies te gebruiken in Nederland, maar laat het ons wel zien wat we in de toekomst van Siri kunnen verwachten, eerder deze week bleek dat het met de iOS 6.1 bèta al mogelijk was om bioscoopkaartjes te bestellen via Siri. De eerste nieuwe functie is Passbook integratie voor de Apple Store-cadeaubonnen (Amerika-only) en daarnaast is het mogelijk om met Siri te zoeken naar Apple producten.

De Passbook functie komt niet als een complete verassing, vorige maand werd namelijk al duidelijk dat Apple Stores wereldwijd de dienst op zeer korte termijn zouden ondersteunen. Helaas is het in Nederland nog niet mogelijk om Apple Store-cadeaubonnen te kopen, maar het idee erachter is zeker leuk vooral als je vrienden en familie ook in bezit zijn van een iPhone.

De mogelijkheid om met Siri te zoeken naar Apple producten is wel iets wat we niet hebben zien aankomen. Echter zijn de mogelijkheden nog erg beperkt, het maakt namelijk niet uit welke vraag je aan Siri stelt, want altijd moet de applicatie worden geopend om de daadwerkelijk prijzen te bekijken. Het bestellen van een product via de Apple Store lijkt in ieder geval nog ver weg.

Het toekomstbeeld van Siri ziet er in ieder geval wel een stuk positiever uit, laten we ook hopen dat Apple binnenkort Siri zal vrijgeven voor third-party ontwikkelaars. De ideale situatie is natuurlijk dat je naar producten kan zoeken uit verschillende winkels en dat je direct de laagste prijs van een product kan zien. Maar zolang de dienst nog in bèta is zal dit zeker nog wel even op zich laten wachten.

[app id=”375380948″]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*