Samsung verhoogt productieprijzen van Apple’s iPhone en iPad processoren

Apple iOS

De zakelijke relatie tussen Apple en Samsung is zonder twijfel ernstig bekoeld na de verschillende juridische gevechten die de twee uitvochten in het afgelopen jaar, de technologie reuzen klaagden elkaar wereldwijd aan vanwege het inbreuk maken op elkaars patenten. Tot op heden lijkt het erop dat het per land verschillend is wie er wint, al won Apple wel de belangrijkste zaak in de Verenigde Staten waar een jury besloot dat Samsung een schadevergoeding moet betalen van meer dan één miljard dollar. Volgende maand zal erg echter pas een definitief oordeel worden uitgesproken, aangezien Samsung in beroep is gegaan tegen de beslissing van de jury, omdat één van juryleden zou hebben gelogen over zijn geschiedenis.

Maar het is niet alleen Samsung dat door het stof moet, want in Engeland oordeelde een rechter dat Apple op de officiële website en in een aantal grote Engelse kranten excuses moet maken, omdat de Zuid-Koreaanse fabrikant geen inbreuk zou hebben gemaakt op de ontwerp patenten van de Apple iPad. Maar hoewel de twee kemphanen elkaar blijven bestrijden met juridische claims, blijft Samsung voor Apple de belangrijkste leverancier, momenteel is het bedrijf nog altijd verantwoordelijk voor de productie van alle Ax-processoren die gebruikt worden voor de iPhone, iPod Touch, Apple TV en iPad.

Volgens de laatste berichten zou Samsung hebben besloten om de prijzen van de mobiele Apple processoren met 20% te verhogen. Het gerucht komt van een bron die claimt op de hoogte te zijn van de onderhandelingen tussen de twee bedrijven. De bron weet ook te melden dat Apple eerst weigerde om de prijsverhoging te betalen.

Dit is ook mogelijk de reden geweest dat het bedrijf uit Cupertino in de afgelopen maanden hard op zoek is geweest naar een alternatieve chipproducent, helaas bleek het geen geslaagde zoektocht te zijn, want de bron zegt dat Apple in oktober de verhoging van 20% toch heeft geaccepteerd. De twee bedrijven zullen in ieder geval tot en met 2014 zakelijk met elkaar zijn verbonden. Dit jaar levert Samsung in totaal 200 miljoen chips voor de verschillende iOS-apparaten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*