Nokia richt zijn pijlen op Apple’s 3D Flyover na nieuwe overname

Apple

Nokia is dicht bij de overname van een bedrijf dat gespecialiseerd is in het genereren van de 3D-kaarten, deze dienst zal waarschijnlijk worden gebruikt om 3D functionaliteit toe te voegen aan de nieuwe Here locatie dienst.

Het Finse bedrijf lijkt zijn focus steeds meer te richten op deze kaarten-diensten, de nieuwe Here dienst zal op korte termijn beschikbaar moeten zijn voor Windows Phone, iOS en later zullen ook Android en Firefox OS gebruikers toegang krijgen tot de cloud dienst.

De verwachting is dat Nokia voor het einde van het jaar de overname van earthmine kan afronden, en de technologie van het Californische bedrijf zal later een belangrijk rol spelen in de 3D-kaarten van Here.

Deze 3D functie moet straks concurreren met de Flyover functie van Apple’s nieuwe kaarten dienst die in september tijdens de lancering van iOS 6 werd geïntroduceerd, al zal Nokia hopen dat de dienst beter zal worden ontvangen door gebruikers, gezien het aantal problemen met Apple Maps, wel heeft het bedrijf laten weten dat men zo snel mogelijk de fouten zal gaan herstellen.

Daarnaast zal de technologie van earthmine worden gekoppeld aan de nieuwe LiveSight functie die te vinden is in de Nokia City Lens applicatie, waarmee gebruikers bezienswaardigheden kunnen ontdekken in de omgeving.

Het is nog onduidelijk wanneer de deal exact wordt afgerond, en wanneer Nokia de technologie gaat implementeren, maar het lijkt erop dat Apple en Google er een concurrent bij gaan krijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*