Hoe komen de iOS-apparaten van Apple er in de toekomst uit te zien?

iOS

Soms lijkt het alsof er voor Apple niks nieuws meer te verzinnen is. Er gaan al lange tijd geruchten over een Apple televisie, maar de vraag is hoe het bedrijf de stokoude industrie opnieuw kan revolutioneren, het lijkt bijna onmogelijk om een zelfde revolutie teweeg te brengen als het bedrijf heeft gedaan met de iPod, iPhone en natuurlijk de iPad. Maar hoewel het lastig is te voorspellen wat Apple’s volgende markt zal zijn, lijken een aantal dingen wel vast te staan. Een goed moment voor mij om eens vooruit te blikken op de toekomstige Apple producten.

Het belangrijkste doel van het bedrijf is altijd geweest om een goed gebruikerservaring te leveren. En in mijn ogen zijn er drie dingen die het belangrijkste zijn: mobiliteit van het apparaat, interface en natuurlijk de levensduur van de batterij. De gebruikerservaring is dus te verbeteren door één van deze punten te verbeteren.

Op het gebied van mobiliteit is het belangrijk dat een apparaat dun en licht is. Hoe draagbaarder je apparaat is, des te beter is de gebruikerservaring. Het goede nieuws voor ons is dat Apple nog zeker vooruitgang kan boeken op deze punten, voornamelijk met de behuizing van de iPad. Mocht Apple ervoor kiezen om gebruik te maken van de IGZO schermen van Sharp, dan kan de behuizing dunner en lichter worden gemaakt, maar met pluspunt dat de levensduur van de batterij niet zal worden aangetast. De IGZO technologie gebruikt namelijk slechts 10 tot 20 procent van de kracht van een conventioneel scherm, zoals het Retina-scherm dat momenteel wordt gebruikt.

In het afgelopen jaar heeft Apple veel geld geïnvesteerd in Sharp, de vraag is daarom ook waarom het bedrijf nog geen gebruik maakt van de IGZO technologie? Het antwoord hierop is dat waarschijnlijk de productieopbrengst te laag was, maar dit lijkt te gaan veranderen. Naar verluidt zou Sharp op zoek zijn naar ultrabook fabrikanten die gebruik willen maken van de IGZO panelen. Vorige maand kondigde het bedrijf ook al de eerste 7-inch tablet aan met een IGZO scherm. Het gebruik van een IGZO scherm zal een enorm verschil kunnen maken, vooral door het enorme verschil in energiegebruik. Dit is ook de reden dat Apple de iPad Mini niet heeft uitgerust met een Retina-scherm, omdat de batterij daardoor simpelweg te groot door zal worden om alle pixels aan te sturen, waardoor ook de behuizing dikker en zwaarder wordt. De IGZO technologie zou kunnen zorgen voor een betere resolutie en een dunnere en lichtere behuizing.

De conclusie is dan ook dat IGZO de technologie van de toekomst is, het verbetert de gebruikerservaring dan ook op de drie punten waarover we eerder al spraken: mobiliteit (dunnere en lichtere behuizing), interface (hogere resolutie) en natuurlijk een langere levensduur van de batterij dankzij het energiezuinige paneel.

Wij verwachten echter dat er nog veel meer mogelijkheden zijn voor Apple om de mobiliteit van hun producten te verbeteren. De beste oplossing zal natuurlijk een apparaat zijn dat kan communiceren met alle Apple producten. Ik bedoel hier natuurlijk geen iPhone of iets dergelijks mee, maar iets unieks, iets zoals de Google bril, maar dan in een nieuwe innovatieve vorm. Ik wil in de toekomst niet meer elke keer naar mijn apparaat te hoeven kijken om te kijken hoeveel nieuwe berichten of e-mails ik heb gekregen. Een dienst zoals Siri zal hier uitermate geschikt voor moeten zijn, het is dan ook niet voor niets dat Apple momenteel keihard werkt om meer functies en opties aan de dienst toe te voegen.

Het is in ieder geval duidelijk dat er nog veel ruimte voor verbetering is om de gebruikerservaring van Apple producten te verbeteren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*