Marktaandeel Windows Phone blijft ver achter bij Apple’s iOS en Google’s Android

Apple

Het blijkt dat Microsoft’s mobiele besturingssysteem Windows Phone slechts op 2,4 procent draait van alle smartphones die wereldwijd tijdens het derde kwartaal van 2012 zijn verkocht. Het zullen opnieuw teleurstellende cijfers zijn voor het bedrijf uit Redmond dat zo graag de concurrentie aan wil gaan met Apple’s iOS en Google’s Android. Maar er is nog een lange weg te gaan, een erg lange weg.

Nokia heeft zijn toekomst bijna volledig laten afhangen van het succes van Windows Phone, maar het oudere besturingssysteem van het Finse bedrijf, Symbian, deed het met 2,6 procent zelfs nog beter dan Windows Phone. De resultaten van marktonderzoeksbureau Gartner later echter zien dat ook het marktaandeel van Symbian snel daalt, net zoals dat van Nokia overigens. Het besturingssysteem was vorig jaar namelijk nog goed voor 16,9 procent van de markt.

We moeten echter niet vergeten dat Windows Phone 8 nog maar net uit is en dat er nog een hoop voor Nokia en Microsoft te winnen is. Toch is het pijnlijk om te zien dat Samsung’s Bada OS nog een hoger marktaandeel heeft dan het bedrijf uit Redmond. Volgens Gartner heeft Bada momenteel 3 procent van de smartphone markt in handen.

Het marktaandeel zegt echter niet alles, want Apple daalde van 15 procent vorig jaar naar 13,9 procent dit jaar, toch wist het bedrijf 36,2 procent meer smartphones in afgelopen kwartaal te verkopen. Het is natuurlijk goed te zien om je marktaandeel te zien stijgen, maar niks weegt op tegen het aantal verkochte toestellen. Apple verkocht in het derde kwartaal meer iOS-apparaten (23,55 miljoen) dan Windows Phone, Symbian, Bada en BlackBerry bij elkaar.

Toch is het duidelijk dat Android op dit moment de echte winnaar is, niet geheel verassend gezien de populariteit van het OS bij fabrikanten. Het mobiele besturingssysteem van Google was te vinden op 72,4 procent van alle smartphones die zijn verkocht in het derde kwartaal, een behoorlijke stijging in vergelijking met de 52,5 procent in het derde kwartaal van 2011.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*