Toon meer straatnamen en locaties in Kaarten applicatie van iOS 6

iOS

De nieuwe Kaarten applicatie van iOS 6 is waarschijnlijk niet de beste dienst die Apple ooit heeft geïntroduceerd  en het bedrijf heeft ook laten weten hiervan op de hoogte te zijn. Toch is niet alle kritiek op de dienst gerechtvaardigd, want in de basis is er niet zo heel veel mis de kaarten van Apple. Eén van de grootste problemen die ik heb met de dienst is dat er zo weinig informatie wordt getoond wanneer je naar een bepaald gebied aan het kijken bent, je moet een behoorlijk stuk inzoomen als je alle straatnamen wilt lezen, vooral in vergelijking met Google Maps. Maar wat velen niet weten is dat dit probleem met een simpele instelling kan worden opgelost, een verandering die het gebruikersgemak van de Kaarten applicatie een stuk zal verbeteren.

  1. Open op je iPhone, iPod Touch of iPad het instellingen menu
  2. Selecteer aan de linkerkant ‘Kaarten’
  3. Selecteer nu onder ‘Labelgrootte’ de optie ‘Normaal’

Het verkleinen van de labels zorgt er niet er voor dat je de tekst niet meer kan lezen, want de grootte van de tekst veranderd slechts een klein beetje. Het grote voordeel is dat je simpelweg informatie op je scherm ziet zonder dat je extreem hoeft in te zoomen. Straatnamen, restaurants, parken en andere locaties die eerder niet zichtbaar waren zullen nu verschijnen zonder dat je op een bepaalde gebied moet inzoomen.

Zijn de letters je toch te klein dan zit er niks anders op dan weer terug te gaan naar de standaardinstellingen of wachten op de officiële Google Maps applicatie voor iOS, dat is tenminste als Apple de app zal gaan toelaten in de App Store. Je kan overigens altijd nog van Google Maps gebruik maken met behulp van je browser.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*