Review: The Walking Dead Episode 5 – No Time Left

iOS

Hoe schrijf je een review over de vijfde en laatste episode van het eerste seizoen van Telltale’s zeer geslaagde game The Walking Dead zonder de uitkomst te verklappen? Ik kan je zeggen dat het bijna onmogelijk is, maar met veel zweet en tranen is het me toch gelukt.

Eén van de dingen die me het meest is bijgebleven bij het spelen van de laatste episode is dat je zoveel meer conversaties en scenes hebt waar je gewoon rustig zit met je “vrienden”, dan in de voorgaande episodes. De hoofdpersonen zitten rustig met elkaar te praten over de slechte dingen die zie in de afgelopen maanden/weken hebben meegemaakt. Wanneer je de game al vanaf de eerste episode speelt zullen ze ook de beslissingen herinneringen die jij vanaf dag 1 hebt genomen. Maar hoewel dit soort verhalen in veel games erg saai en langdradig zijn en je vaak zo snel mogelijk door deze stukken heen probeert te spelen is dat in The Walking Dead gelukkig niet het geval, de verhalen zijn namelijk uiterst boeiend, dit is ook mede te danken aan de “band” die je met de andere personen hebt opgebouwd.

Voor de gevoelige mensen onder ons zal het op sommige momenten zelfs moeilijk zijn om droog te houden – gelukkig heb ik daar iets minder last van. En hoewel je misschien hoopt dat de volledige groep het avontuur gaat overleven, zal dit een lastig verhaal gaat worden.

Zoals ik al eerder schreef draait het in No Time Left voornamelijk om conversaties, maar gelukkig zijn de actie scenes niet vergeten. De actie in episode 5 is namelijk het beste van de hele serie, met een geweldige soundtrack op de achtergrond en een hoop oprukkende zombies gaat Lee het spannende gevecht aan om zijn beschermengel Clementine te behoeden van het gevaar.

In de laatste episode zul je slechts een aantal belangrijk beslissingen moeten maken. In plaats daarvan zal je worden herinnerd aan voorgaande beslissingen, waar je simpelweg maar mee moet leven. Er is echter wel één belangrijk beslissing die je aan het begin van episode 5 moet maken, een beslissing die het verloop van de episode mogelijk zal kunnen veranderen.

No Time Left is een geweldig einde van het eerste seizoen van The Walking Dead. Er zullen nog wat cliffhangers zijn waardoor je niet exact weet wat er met je vrienden is gebeurd. Gelukkig heeft Telltale Games al laten weten met een tweede seizoen te kopen. In mijn ogen is er geen enkele reden om deze game niet te spelen. Alle 5 episodes zijn nu te downloaden voor de iPhone, iPad, iPod Touch, PC/Mac, PlayStation 3 en Xbox 360.

[tab name=’The Walking Dead’][app id=’524731580′][/tab]
[tab name=’Screenshots’]

[screens url=”https://itunes.apple.com/nl/app/id524731580?mt=8″]

[/tab]
[end_tabset]

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*