Apple TV 5.1 (iOS 6) update ramp voor jailbreak software, geen Apple TV 3G jailbreak op korte termijn

iOS

Wanneer je in bezit bent van een Apple TV met jailbreak dan is het altijd beter om je mediaspeler niet over-the-air (OTA) te updaten. In veel gevallen zal dit ervoor zorgen dat je Apple TV niet langer meer werkt zoals je verwachten en er zijn zelfs gevallen bekend waarvan de Apple TV helemaal niet meer functioneerde na het installeren van de update. Vandaag liet de ontwikkelaars van nitoTV, Kevin Bradley, nog maar weer eens weten hoe belangrijk het is om je aan de regel te houden. In het geval dat je toch per ongeluk je Apple TV hebt geüpdatet dan kun je via iTunes en de zogeheten DFU-modus je mediaspeler weer herstellen.

Daarnaast liet Bradley ook weten dat de iOS 6.0 (beter bekend als de 5.1 update) beter niet kan worden geïnstalleerd op de Apple TV, de klachten over gebrickte Apple TV’s lijken dan ook vooral uit de hoek te komen van jailbreakers die de update over-the-air hebben geïnstalleerd. De ontwikkelaar zegt dat wanneer je een Apple TV (jailbreak) wilt updaten, dat je dit via iTunes moet doen, al is het volgens nitoTV beter om helemaal niet te kiezen voor de iOS 6 update.

Zoals je in onze tutorial al kon lezen is er via Redsn0w al wel een jailbreak beschikbaar voor de 5.1 (iOS 6) update voor de Apple TV 2G, maar dit betreft de zogeheten tethered jailbreak, wat inhoudt dat je bij het opnieuw starten van je Apple TV altijd een laptop moet verbinden met RedSn0w. Doordat de mediaspeler door een jailbreak een stuk instabieler wordt kan het regelmatig gebeuren dat je Apple TV opnieuw moet worden gestart, een situatie die op een gegeven moment voor veel frustraties zal zorgen. Verder zijn er ook nog maar een beperkt aantal plug-ins die werken in combinatie met iOS 6, waaronder het populaire aTV Flash, die het mogelijk maakt om MKV’s en andere bestandsformaten af te spelen.

Wij raden gebruikers dan ook aan om vast te blijven houden aan de 5.0.2 update, die momenteel nog steeds beschikbaar is via Apple. De 5.1 update brengt afgezien van de gedeelde Fotostreams weinig nieuws, en wanneer je niet tevreden bent met de huidige tethered jailbreak, dan is het waarschijnlijk beter om snel te downgraden naar de vorige firmware versie.

Op het gebied van de derde generatie Apple TV is er ook weinig nieuws. Bradley zegt dat er weinig vooruitgang is geboekt en dat het nog maanden kan duren voordat er eindelijk een jailbreak zal worden uitgebracht. Dit is waarschijnlijk het resultaat dat de Apple TV gebruik maakt van een aangepaste versie van iOS die een stuk minder diensten heeft draaien in de achtergrond, waardoor het voor hackers een stuk lastig wordt om kwetsbaarheden in de firmware te ontdekken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*