Adobe gaat op 11 december Retina Photoshop voor OS X aankondigen

OS X

Adobe zal op 11 december het Create Now Live evenement streamen, een week later dan oorspronkelijk gepland, tijdens het evenement zal het bedrijf dan eindelijk de versie van Photoshop CS6 aankondigen die volledig is geoptimaliseerd voor het Retina-scherm van de MacBook Pro’s die eerder dit jaar door Apple zijn uitgebracht. Dit is tenminste af te leiden uit een promotionele video die op het YouTube kanaal van Adobe is te bekijken, in de video is een geüpdatet versie te zien van Photoshop die draait op de MacBook Pro met Retina-scherm. Naast de ondersteuning voor het Retina-scherm worden er ook nog andere functies uitgelicht.

De versie van Photoshop die in de video voorbij komt laat ook functies zien zoals Smart Filters, een schaduw bewerker, de mogelijkheid om een layout direct om te zetten naar CSS, en vele andere functies die zich voornamelijk op web ontwikkeling lijken te richten. Hoewel het vast lijkt te staan dat er een versie aan zit te komen voor de Retina MacBook Pro is het op dit moment nog onduidelijk wanneer het product zal verschijnen, en of het een gratis of betaalde update gaat worden voor gebruikers die al in bezit zijn van Photoshop CS6. Tot op heden heeft Adobe er in vergelijking met de concurrentie lang over gedaan om de software paketten te updaten voor het Retina-scherm, eerder deze maand werd namelijk pas de eerste Retina-update voor Lightroom uitgebracht, dit terwijl Apple in de zomer al de Retina MacBook Pro uitbracht.

Het evenement zal echter niet alleen om de Retina-versie van Photoshop draaien, want er zullen ook gesprekken plaats vinden met verschillende de experts die allemaal een link hebben met de software van Adobe. Verder zal men ook een kijkje gaan nemen naar de toekomst van Photoshop, en zal men natuurlijk nog spreken over de ontwikkeling van de Ceative Cloud dienst.

Het Create Now evenement kan hier live worden bekeken op 11 december.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*