Vimeo update maakt uploaden en delen van video’s makkelijker

iOS

Vimeo heeft zojuist een update uitgebracht voor de iPhone applicatie, de update zorgt niet voor veel nieuwe functies en verwijderd er zelfs één, maar de update is ditmaal meer bedoeld om het uploaden van video’s en het delen via Facebook en Twitter makkelijker te maken. De eerste versie van Vimeo voor de iPhone verscheen in maart vorig jaar, en in januari zorgde een nieuwe update voor de ondersteuning van de iPad en was het dan ook eindelijk mogelijk om video’s op het volledige scherm te bekijken.

De update die vandaag is verschenen is ditmaal volledig door Vimeo zelf ontwikkeld en brengt een verbeterde interface die gebaseerd is op tabbladen en neemt afscheid van het verouderde grid systeem. Daarnaast is het niet langer mogelijk om video’s te bewerken vanuit de applicatie en zal Vimeo nu video’s in de achtergrond uploaden terwijl je ondertussen de tags, bijschriften en andere informatie aanpast of toevoegt. Voor de iPhone 5 gebruikers is er ook goed nieuws, want de app is volledig geoptimaliseerd voor het grotere 4-inch scherm.

Een aantal nieuwe instellingen geven de gebruikers ook de mogelijkheid om video’s automatisch te delen via Facebook, Twitter, email of via de SMS nadat het uploaden is voltooid, zodat je vrienden direct op de hoogte zijn van je nieuwe video. De nieuwe versie van Vimeo voelt in ieder geval aan als een prima update, de interface werkt beter, en de video editor die toch al erg mager was, wordt totaal niet gemist.

Het is op dit moment nog onduidelijk of de update binnenkort ook zal verschijnen voor de iPad versie.

[app id=”425194759″]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*