Apple wil patent op draadloos opladen

iOS

Apple heeft patent ingediend die het in de toekomst mogelijk zal kunnen maken om je iPhone of iPad draadloos op te laden zonder dat je gebruik moet maken van dat akelige korte kabeltje dat Apple standaard meelevert. In het patent stelt het bedrijf een ‘realistische’ manier voor om je iOS-apparaat draadloos op te laden door je apparaat in de buurt te houden van een elektromagnetisch resonantie veld. Deze technologie is te vergelijken met de techniek die ook wordt gebruikt om data te lezen van je creditcard.

Volgens Apple is dit de ideale oplossing om eindelijk afscheid te nemen van de kabel die je moet gebruiken in combinatie met een iPod, iPad, iPhone, laptop of oplader. In het patent dat door AppleInsider eerder vandaag werd ontdekt is het volgende te lezen: “Een realistische en praktische benadering van de draadloze overdracht van stroom over afstanden die voor slechts enkele doeleinden kunnen worden gebruikt.” Apple is ook van mening dat de huidige methode van het opladen erg “log” is, al wist Phil Schiller eerder nog te melden dat het een nutteloze functie was omdat je alsnog een apparaat moet hebben die verbonden is het met stopcontact. 

Het voordeel van de technologie die door Apple is ontwikkeld is dat ook andere apparaten kunnen profiteren van de overdracht van stroom, er zou zo een virtueel oplaad gebied worden gecreëerd. De oplader die Apple wil gebruiken is te vergelijken met oplossingen die het mogelijk maken om je toetsenbord of muis op te laden. Het grote verschil is echter dat de technologie van Apple het naast het opladen ook mogelijk maakt om data uit te wisselen.

Uit het patent is echter niet op te maken of het ook mogelijk is om je iPhone of iPad draadloos op te laten, mogelijk is het patent alleen bedoeld voor kleinere accessoires. In de patentaanvraag worden de muis en toetsenbord wel als voorbeeld naar voren gehaald.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*