Snapseed update brengt Google+ integratie, iOS versie nu gratis te downloaden

iOS

In september kondigde Google de overname aan van Nik Software, de Duitse startup die verantwoordelijk was voor de populaire foto app Snapseed, die door Apple in 2011 nog werd aangewezen als app van het jaar. Vandaag zien we eindelijk meer van de overname door Google, want Snapseed is nu ook beschikbaar voor Android en ook is de app gratis te downloaden. Daarnaast heeft het bedrijf ook integratie met Google+ toegevoegd, zo kunnen foto’s nu direct via het sociale netwerk van Google worden gedeeld.

Volgens Google is het echter niet de bedoeling dat de applicatie de strijd aan gaat met Instagram. De strategie van Google is namelijk niet om achter de standaard gebruiker aan te gaan, maar achter de mensen die urenlang hun foto’s wil bewerken, in plaats van de groep mensen die elke keer hetzelfde filter gebruiken. Voormalig NIK Software ontwikkelaar Josh Haftel zegt dat de bedoeling van Snapseed is om je langer in de applicatie te houden dan vijf seconden. “Je kan in Snapseed veel meer aanpassingen maken, van kleurverzadiging tot het rechtzetten van foto’s.”

Nu de groep ontwikkelaars toegang heeft tot de middelen van Google is er veel meer mogelijk met Snapseed dan men ooit heeft gedacht. “We hadden verwacht dat de applicatie alleen goed zal werken voor smartphones en tablets met een NVIDIA chipset. Maar Snapseed werkt nu voor alle chipset en voor alle tablets en smartphone, iets wat in onze ogen verbazingwekkend is gezien het een high-end foto bewerkingsprogramma is zonder compromissen. “

Op hetzelfde moment hoopt Haftel dat de applicatie nu ook aantrekkelijker zal worden voor de casual gebruiker dankzij het nieuwe prijs kaartje. De eerdere prijs van €3,79 zorgde ervoor dat het niet zomaar een inpuls aankoop was, je moest toen nog echt gek zijn van foto’s. Hoewel Google nog niet wil spreken over de toekomst, hebben verschillende bronnen al laten weten dat het voor de hand ligt dat Snapseed in de toekomst volledig in Google+ zal worde geïntegreerd.

[tab name=’Snapseed’][app id=’439438619′][/tab]
[tab name=’Screenshots’]

[screens url=”https://itunes.apple.com/nl/app/snapseed/id439438619″]

[/tab]
[end_tabset]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*