Microsoft en Apple niet in conflict over SkyDrive, maar over Office voor iOS

iOS

Gisteren melden we nog dat Microsoft en Apple met elkaar in conflict zouden zijn over de verdeling van de inkomsten van de SkyDrive app voor iOS, maar volgens het doorgaans goed geïnformeerde AllThingsD is dit niet het geval en gaat het vooral over de inkomsten van de Office 365 abonnementendienst. Apple wil namelijk van alle inkomsten die via de App Store worden gegenereerd een percentage van dertig procent zien.

Het tekstverwerkingspakket van Microsoft is al lange tijd één van de belangrijkste software producten geweest voor het bedrijf uit Redmond en doordat de dienst ergens volgend jaar ook beschikbaar zal zijn voor iOS zal het pakket alleen nog maar populairder gaan worden. Niet alleen zal Microsoft profiteren van de extra inkomsten, want ook Apple zal mee gaan profiteren, alleen is Microsoft van mening dat het aandeel van 30 procent te groot is en dat men anders de abonnementen alleen zal gaan verkopen via de website. Waarna de apps mogelijk alleen kunnen gaan worden gebruikt door gebruikers die zich via de browser inschrijven en Apple helemaal niks meer aan de software zal verdienen.

Microsoft blijft daarom bij Apple aandringen om de 70/30 verhouding aan te passen in de voorwaarden. Helaas voor Microsoft is Apple niet het bedrijf erna om hier aan te voldoen. Momenteel is het volgens AllThingsD onduidelijk welke concessies Microsoft graag zou willen zien, maar gezien de historie van Apple lijkt de kans klein dat het bedrijf nog van mening gaat veranderen. De regels zijn in ieder geval duidelijk voor Microsoft en het lijkt erop dat er niet met Apple over deze voorwaarden is te onderhandelen. Het standpunt van Apple is dat men commissie moet ontvangen voor elke klant die een abonnement neemt via de Office applicatie voor iOS.

Volgens Apple zijn de regels van de App Store duidelijk en worden alle kleine en grote ontwikkelaars eerlijk en gelijkwaardig behandeld.

De vraag is natuurlijk wat dit gaat betekenen voor de iOS versie van Office, duidelijk is in ieder geval wel dat Office voor iOS niet lang meer zal uitblijven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*