Rabobank verwacht overname TomTom door Apple

iOS

Volgens de Nederlandse Rabobank is er een kans van 30 procent dat Apple de navigatiedienst TomTom gaat overnemen. Het bedrijf uit Cupertino kampt sinds de introductie van de eigen Kaarten dienst met grote problemen. De dienst van Apple heeft Google Maps volledig vervangen op de mobiele apparaten van Apple sinds de release van iOS 6 en de iPhone 5 in september van dit jaar.

Rabobank is van mening dat er een aantal goede redenen zijn waarom het technologiebedrijf een bod zou kunnen gaan overwegen. Duidelijk lijkt in ieder geval te zijn dat Apple niet genoeg mensen heeft om alle feedback van gebruikers heeft te verwerken. Daarnaast is TomTom ook in bezit van Mapshare de tool die het mogelijk maakt om kaarten aan te passen aan de feedback van gebruikers, een functionaliteit waar de technologie van Apple waarschijnlijk nog niet aan kan tippen. Verder heeft TomTom ook een enorme database met informatie over het verkeer dankzij de zogeheten HD Traffic dienst.

Hoewel Apple verwacht dat het allemaal wel goed zal komen met de dienst is de expertise van TomTom zeker nog niet aanwezig. Vooral het gebrek aan points of interest is volgens veel gebruikers het grote probleem, de enorme database van TomTom zou daarom kunnen worden gebruikt om dit probleem op korte termijn op te lossen. Door een overname zullen Apple en TomTom ook sneller informatie met elkaar kunnen delen om de dienst voor iOS sneller te verbeteren.

Mocht Apple geïnteresseerd zijn in een overname van TomTom dan zou het bedrijf bovendien ook sneller in contact kunnen komen met autoproducten om bijvoorbeeld de virtuele assistent Siri in combinatie met TomTom in de autosystemen te verwerken. De Rabobank is ook van mening dat TomTom het geld van Apple goed zou kunnen gebruiker en dat Apple de know-how nodig heeft om de kaarten dienst van iOS te verbeteren tot een een acceptabel niveau.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*