Google geeft toe dat Google Maps voor iOS beter is dan Android versie

iOS

Zoals velen van jullie nu waarschijnlijk al wel weten heeft Google afgelopen nacht Google Maps vrijgegeven voor iOS. In onze review kon je al lezen dat de app waarschijnlijk nog beter is dan de versie die je momenteel kan vinden op de verschillende Android apparaten. Het blijkt nu ook dat ik niet de enige ben met deze mening, want zelfs Google heeft laten weten dat de iPhone app van Google Maps beter is dan de versie voor Android, en daarnaast zou er ook op korte termijn een versie voor de iPad komen.

David Pogue is een doorgaans goed geïnformeerde columnist van The New York en had waarschijnlijk daarom een aantal interessante dingen te melden over de Google Maps app voor iOS. Dit is wat hij te zeggen had in zijn eigen review over de iOS versie van Maps.

“Google Maps voor iOS heeft een hoop functie. De grote vraag is: Hoe goed heeft Google deze functies kunnen verwerken in de app zonder er een puinhoop van te maken? Dit is zoals het blijkt het beste nieuws van alles. Deze volledig nieuwe interface en ontwerp is namelijk mooi, simpel en coherent. Google heeft zelfs toegegeven dat de app beter is dan Google Maps voor Android telefoons, waarin alle opties en functies verborgen zijn in menu’s. […]

Hoewel Google Maps ook prima draait op de iPad, is het natuurlijk niks meer dan een uitgetrokken app van de iPhone versie. Er is nog geen app beschikbaar die geoptimaliseerd is voor de iPad. Google zegt echter dat deze versie snel zal worden uitgebracht.”

Zoals we al eerder zeiden is Google Maps voor iOS één van de beste apps die in de afgelopen tijd is uitgebracht in de App Store. De gebruikersinterface is niet alleen prachtig maar ook nog eens makkelijk te gebruiken, de vector-kaarten maken de app een stuk sneller en we kunnen weer gebruik maken van functies zoals Street View en turn-by-turn navigatie dat eerder alleen exclusief beschikbaar was voor  Android tablets en smartphones.

Het wachten is nu op ontwikkelaars die de nieuwe API’s van Google Maps gaan verwerken in populaire third-party apps. Momenteel zullen adressen die worden geopend in iOS 6 nog steeds in de Kaarten app van Apple openen, maar dit zal in de toekomst snel veranderen wanneer meer en meer ontwikkelaars Google Maps gaan integreren in hun apps. Helaas zullen apps van Apple waaronder Mail en Siri nog steeds adressen blijven openen in de standaard Kaarten app van iOS 6.

Apple weet nu wat ze te wachten staat, en de vraag is hoe snel ze het gat kunnen dichten, als dat tenminste al mogelijk is. Niet alleen is Google Maps in de basis beter dan de dienst van Apple, ook kan de dienst van Google gebruik maken van de enorme database van de populaire zoekmachine. De oorlog tussen de twee zal in ieder geval alleen maar winst betekenen voor de gebruiker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*