Foto’s van het web en Facebook opslaan op je iPhone, iPod Touch of iPad

iOS

Wanneer je normaal gesproken een foto wilt opslaan van Twitter, Facebook of een andere plek op het web dan selecteer je de afbeelding die je wilt op slaan en blijf je met vinger een korte periode op de afbeelding drukken net zo lang tot er een optie verschijnt waarmee je de afbeelding kan opslaan.

Op het moment dat je de foto applicatie op je iOS-apparaat opent zie je de afbeelding verschijnen in je filmrol. Mocht je deze optie overigens nog steeds niet hebben in Facebook dan raden we je aan om de versie voor iOS zo snel mogelijk te updaten via de App Store, want bij eerdere versies was dit nog niet mogelijk.

Helaas lijken er ook een aantal problemen te zijn ontdekt sinds de komst van iOS 6. Er zijn namelijk een groep gebruikers die klaagden dat het opslaan van afbeeldingen in de Facebook app nog wel werkte, maar dat de foto’s nergens in de filmrol waren te zien.

Gelukkig is er hiervoor een oplossing en lijkt het probleem te worden veroorzaakt door de privacy instellingen en het nieuwe iOS 6, om het probleem te verhelpen volg je de volgende stappen.

  1. Open “Instellingen” > “Privacy” op je iPhone, iPod Touch of iPad.
  2. Selecteer “Foto’s” en zoek naar “Facebook” en haal de schakelaar over.
  3. Ga nu weer terug naar het overzicht en controleer of de Facebook app toegang heeft tot je filmrol.

2 Reacties

  1. Beste,
    Het lukt mij om foto’s van FB naar mijn fotogallerij te zetten, maar helaas niet de filmpjes die ik zo graag zou willen hebben in mijn fotogallerij.
    Kunnen jullie mij hierbij helpen? (op een simpele manier)

    mvg
    Eddy

    Reageer
  2. Ik heb dit al geprobeerd maar ik kan geen foto’s van Facebook halen. Anderen hebben 3 stipjes naast het v-tje rechtsboven om foto’s op te slaan. Die stipjes staan bij mij niet in beeld???

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*