Dunnere en lichtere iPad 5 zal in maart worden gepresenteerd

iOS

De Japanse Apple-gerelateerde website Macotakara kwam gisteravond met het nieuws dat het bedrijf uit Cupertino in maart van 2013 een nieuwe herontworpen vijfde generatie iPad zal gaan lanceren.

Mocht het gerucht waar blijken te zijn dan lijkt het erop dat Apple steeds sneller haar producten gaat updaten, waar we eerder nog de klok er bijna op gelijk konden zetten dat er een jaarlijkse update aan zat te komen voor een product is het nu zo dat de snellere vierde-generatie iPad slechts 7 maanden naar de iPad 3 werd uitgebracht. De iPad 4 werd twee maanden geleden tijdens het iPad Mini evenement onthuld, en de lancering van de iPad 5 zou betekenen dat dit model slechts vijf maanden beschikbaar is geweest. 

Volgens Macotakara zal het ontwerp veel gelijkenissen kennen met de iPad Mini en de iPod Touch, het nieuwe model zal niet alleen dunner zijn maar ook lichter. De site meldt dat de nieuwe iPad 5 4mm dunner zal zijn in hoogte, 17mm in de breedte en 2mm in de diepte in vergelijking met de huidige modellen.

Eerder was het DigiTimes al dat claimde dat de nieuwe iPad ergens in het midden van 2013 zal verschijnen. Het is ook goed mogelijk dat Apple de iPad 4 heeft uitgebracht om ervoor te zorgen dat de gehele lijn iOS-apparaten is uitgerust met de nieuwe Lightning-connector en dat men er nu weer voor zal kiezen om terug te gaan naar een jaarlijkse update cyclus. Tot op heden werd de iPad altijd in het eerste kwartaal van het jaar uitgebracht, met uitzondering van de vierde-generatie iPad en de iPad Mini die beide in oktober verschenen.

In het verleden is Macotakara meerdere malen een betrouwbare bron gebleken, zo wist men eerder dit jaar nog exact te melden hoe de nieuwe iPod Nano en iPod Touch eruit zouden komen te zien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*