De toekomst van lesgeven in Nederland is de iPad

Apple

Er zijn wereldwijd al genoeg scholen die de iPad van Apple volledig hebben omarmd, echter heeft Nederland opnieuw de primeur in handen, want volgende maand gaan de eerste scholen open die de opleiding volledig via een iPad gaan aanbieden. Het kan het best worden gezien als de verwezenlijking van de favoriete advertentie slogan van voormalig Apple oprichter Steve Jobs: “Think Different”.

In augustus zullen er in totaal elf Steve Jobs scholen de deuren openen, waaronder een school een in de hoofdstad, Amsterdam. Het totaal aantal ingeschreven kinderen met een leeftijd van minimaal vier tot maximaal twaalf staat inmiddels op 1.000 kinderen, waarvan er volgende maand geen één naar school gaat met een laptop, boek of rugzak. De kinderen zullen alles moeten gaan doen op zijn of haar eigen iPad, hoewel het niet zo is dat kinderen 24 uur per dag naar het scherm van de iPad moeten kijken.

Dit zal overigens niet het enige zijn wat er gaat veranderen, want de school heeft afscheid genomen van alle traditionele aspecten waarmee vroeg zijn opgegroeid, zoals bijvoorbeeld het klassikaal lesgeven. Het statische lesgeven moet verdwijnen en wanneer een kind zin heeft om te spelen dan moet zij of hij spelen in plaats van leren. Daarnaast kunnen de kinderen leren waar ze ook daadwerkelijk interesse in hebben.

Voor een interessant blik op wat de toekomst onze kinderen gaat mogelijk brengen raad ik je eens aan om het volledige artikel te lezen op de Duitse website van Spiegel (Engelse vertaling), hierin valt te lezen hoe een hoofd van de school zegt te denken dat elke school in de toekomst volgens dit principe gaat werken.

Het goede nieuws is in ieder geval wel dat deze scholen voor iedereen zijn, zelfs ouders die geen geld hebben voor een iPad kunnen hiervoor subsidie aanvragen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*