Apple gaat 70 tot 80 miljoen iPhone 6 exemplaren produceren

Archief

Veel Apple fans kijken al bijna een jaar uit naar de lancering van de nieuwe iPhone 6 waar veel van wordt verwacht, maar niet alleen fans lijken vertrouwen in het product te hebben, want Apple zou naar verluidt de productie in vergelijking met andere lanceringen flink hebben opgeschroefd. The Wall Street Journal, een doorgaans goed geïnformeerde bron, zegt dat Apple bij zijn partners een bestelling heeft geplaatst van 70 tot 80 miljoen stuks van zijn twee grotere iPhone 6 modellen.

De verwachting is namelijk dat de nieuwe iPhone 6 beschikbaar zal zijn in een 4,7-inch en 5,5-inch variant. In totaal zouden er tot 30 december 2014 maar liefst 70 tot 80 miljoen stuks van de verschillende nieuwe iPhone 6 modellen worden geproduceerd. Een aantal dat aanzienlijk hoger ligt in vergelijking met de 50 tot 60 miljoen stuks van de iPhone 5S en iPhone 5C vorig jaar.

iPhone 6 Productie

iPhone 6: 70 tot 80 miljoen exemplaren voor einde 2014.

Leveranciers zouden van Apple te horen hebben gekregen dat ze zich moeten voorbereiden op de productie van 120 miljoen nieuwe iPhones tegen het einde van het jaar en ook zouden ze rekening moeten houden met een lagere productie yield voor het nieuwe scherm. Dit probleem zou betrekking hebben tot de 5,5-inch iPhone 6 door de complexiteit van het integreren van de touch-sensoren in het LCD, en daarnaast zou Apple voor de iPhone 6 ook gebruik willen maken van saffier in plaats van het glas.

Sinds de komst van de iPhone 5 in 2012 is de schermgrootte van verschillende smartphones nog verder toegenomen en Apple lijkt dit jaar dan toch eindelijk te gaan antwoorden op deze aanhoudende trend. Een telefoon met een 4-inch scherm wordt hedendaags gezien als (zeer) klein en Samsung speelde hier afgelopen maandag met een nieuwe advertentie op YouTube nog even op in, door duidelijk te maken dat de verschillende Galaxy smartphones al sinds jaar en dag een groter scherm hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*