iPhone 6 krijgt nog steeds 1GB RAM werkgeheugen

Archief

Vorige week schreven we nog over een schematische tekening waarop het leek dat het RAM geheugen van de iPhone 6 was te zien met een capaciteit van 1GB. Deze conclusie bleek echter niet de juiste te zijn, want de schematische tekening zou het NAND geheugen beschrijven en het bleef daardoor nog onduidelijk hoeveel RAM geheugen er in de iPhone 6 te vinden zal zijn.

Sonny Dickson en Feld & Volk publiceerde vandaag een foto van het logic board van de 4,7-inch iPhone 6 waaruit we enkele gegevens kunnen halen. Op de foto lijkt het er namelijk op dat de Apple A8 chipset van de iPhone 6 beschikt over 1GB aan LPDDR3 RAM werkgeheugen.

iphone_6_a8_ram

Volgens een gebruiker van het MacRumors forum wijst de omschrijving op de chip er op dat het geheugen door Hynix is geproduceerd. Wanneer we kijken naar eerdere RAM chips van Hynix dan zien we dat het achtste nummer vaak weergeeft of het gaat om 1GB (8) of dat er 2GB (B) aan werkgeheugen beschikbaar is.

Op de foto in kwestie is het niet geheel duidelijk om welk cijfer/getal het gaat, maar het lijkt toch vooral te lijken op het getal 8. Dit betekent dat de Apple A8 processor net als in de voorgaande jaren over 1GB aan RAM werkgeheugen zal beschikken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*