Sony: “Geen 4K film downloads buiten Verenigde Staten”

Sony

sony-4k-media-server-370x229Een Sony executive heeft vandaag bevestigd dat het bedrijf geen plannen heeft om film downloads in de 4K-resolutie buiten de Verenigde Staten te lanceren. Inside CL meldt dat Paul Gyles van Sony UK TV en home entertainment het volgende zei over de kwestie: “Onze officiële reactie is dat er momenteel geen plannen zijn voor Europa. Alles is op dit moment gericht op de Verenigde Staten.”

Sony’s marketing manager Chris Trewhitt voegde het volgende toe aan de opmerking van Gyles: “4K is extreem belangrijk voor ons als een bedrijf zijnde. Dat is dan ook de reden dat we direct waren betrokken bij de ontwikkeling van 4K, van het produceren van camera’s tot het distribueren van content via Sony Pictures.”

Het zal voor potentiële Europese kopers van een 4K Sony televisies in ieder geval geen goed nieuws betekenen dat de dienst die bedoeld is voor het leveren van 4K content niet kan worden gebruikt in Europa. Consumenten zullen wel 4K-schijfjes kunnen kopen, maar niks kunnen downloaden, en het probleem met de fysieke 4K content is dat de kwaliteit in veel gevallen minder is. Sony zegt dan ook dat men zich momenteel richt op het upscalen van 1080p naar 4K.

Sony kondigde tijdens CES 2013 de 84-inch Bravia X900A 4K Ultra HDTV aan voor een prijs van zo’n 30.000 euro. Dit zal betekenen dat je waarschijnlijk nog even door moet sparen of een nieuwe baan moet zoeken.

Door het gebrek aan 4K content zullen een groot aantal potentiële Sony klanten al snel afhaken. Maar mensen met geld laten zich niet snel afschepen, want volgens Sony heeft de prins van Dubai maar liefst zes nieuwe 4K televisies besteld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*