Specificaties van HTC Hima lekken opnieuw

HTC

Het duurt nog wel enige tijd voordat we de opvolger van de HTC One M8 mogen verwachten, maar in de afgelopen weken hebben we inmiddels toch al een groot aantal nieuwtjes uit betrouwbare bron zien verschijnen. Het gaat zoals het er nu naar uitziet niet om de HTC One (M9), maar om een volledig nieuwe codenaam, de HTC Hima.

HTC Hima

Het nieuwe vlaggenschip van de Taiwanese fabrikant is vermoedelijk voorzien van een Snapdragon 810 processor van Qualcomm. Deze chipset maakt gebruik van ARM’s big.LITTLE architectuur, bestaande uit vier snelle 2Ghz Cortex-A57 cores en vier zuinige Cortex-A53 geklokt op 1,4Ghz, die alle acht tegelijkertijd kunnen worden ingeschakeld. De 8-cores worden bijgestaan door 3GB werkgeheugen en ook zal er 4G/LTE ondersteuning aanwezig zijn tot een maximale downloadsnelheid van 450Mbps (CAT9).

HTC blijft in 2015 vermoedelijk vasthouden aan een 5-inch scherm met een resolutie van 1920 x 1080(p) in plaats van een QHD resolutie, een verstandige keuze in onze ogen want op dit formaat biedt de hogere resolutie weinig toegevoegde waarde. Qua grafische prestaties zal de HTC Hima met zijn Adreno 430-gpu ook in het voordeel zijn, omdat het minder pixels hoeft aan te sturen in vergelijking met een QHD smartphone, zoals bijvoorbeeld de Nexus 6.

bgr-htc-one-m8-31

De HTC Hima meet 144,3 x 69,4 x 9,56mm, terwijl het nog onduidelijk is wat de smartphone gaat wegen. Ten opzichte van de HTC One M8 lijken ze in ieder geval qua afmetingen vrijwel identiek te zijn. Vermoedelijk heeft het bedrijf dan ook opnieuw voor een aluminium behuizing gekozen. Deze behuizing zal volgens de geruchten in vier kleuren zijn te verkrijgen: grijs, zilver, goud en het nieuwe “Gunmetal Gold”.

Een opvallende wijziging is de 20,7-megapixel camera op de achterkant. Dit betekent dat HTC in ieder geval op de achterzijde afscheid gaat nemen van de tegenvallende UltraPixel technologie met een veel lagere resolutie. Op de voorzijde moet HTC nog een keuze gaan maken uit een 13-megapixel sensor of de 4MP ultraPixel camera van de HTC One M8.

Bij de lancering zal het toestel op de nieuwste versie van Android draaien – momenteel Android 5.0 Lollipop – in combinatie met de vernieuwde Sense 7 interface. De accu heeft vermoedelijk een capaciteit van 2840mAh.

De HTC Hima krijgt ook een breed assortiment aan nieuwe accessoires zo blijkt uit het gerucht. Dit zijn alle accessoires die we in maart 2015 mogen verwachten: Active Headset, DotView, DecoStand Case, Clear Case, Active Case en de Premium Screen Protector. Het wachten is nu alleen nog op de eerste afbeeldingen van het toestel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*