Intel gaat Clover Trail+ smartphones tijdens MWC 2013 onthullen

Archief

intel-logoIntel probeert al lange tijd een voet tussen de deur te krijgen bij de verschillende Android fabrikant, maar tot op heeft men nog weinig indruk kunnen maken. Het lijkt er dan ook op dat de grootste chipfabrikant ter wereld zich eerst heeft gericht op de opkomende marken en de low-end smartphones.

Maar sinds de introductie van de Motorola Razr lijkt hier langzaam maar zeker verandering in te gaan komen. Hoewel de presentatie van de mobiele chips tijdens CES 2013 nog redelijk karig was te noemen, zal het bedrijf tijdens het Mobile World Congress eind deze maand in Barcelona meer laten zien waar de nieuwe chips toe in staat zijn.

Volgens een persbericht dat gisteren is verschenen gaat Intel de laatste smartphone technologien en apparaten zien die op het Android besturingssysteem draaien, waaronder een nieuwe dual-core processor, dual-core GPU, en een aantal OEM-apparaten die gebaseerd zijn op het Intel Atom Z2420 platform.

Deze nieuwe chip zal zeer waarschijnlijk de Z2580 Clover Trail+ worden waar we eerder al over spraken. Gezien de gelekte specificaties lijkt deze chip dan ook de meest krachtige mobiele processor te worden van Intel tot nu toe.

De vraag is natuurlijk hoeveel toestellen er tijdens het MWC gaan worden aangekondigd met de Z2580 chip. Het zullen het niet de grote smartphone fabrikanten zijn als Samsung en HTC, maar bedrijven zoals Lenovo, Acer of ZTE, alle drie met een relatief klein aandeel op de smartphone markt.

We zijn in ieder geval benieuwd wat voor rol Intel in de toekomst kan gaan spelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*