Opvolger HTC One M8 krijgt mogelijk MediaTek processor

HTC

HTC One M8De opvolger van de HTC One (M8), codenaam HTC Hima, is in de maak en in de afgelopen weken zijn we al een hoop te weten gekomen over de vermoedelijke specificaties van het vlaggenschip. Tot op heden zijn er we er echter altijd vanuit gegaan dat HTC voor dit high-end toestel zou kiezen voor de Snapdragon 810-soc van Qualcomm, maar deze chipset is mogelijk niet in elke Hima variant te vinden. Volgens een gerucht uit China werkt HTC ook aan een versie van de Hima met een MediaTek-soc.

Het is overigens niet voor het eerst dat we horen dat HTC van plan is om te kiezen voor een high-end MediaTek chipset voor op zijn minst 1 model van de HTC Hima. Volgens de tot nu toe verschenen informatie worden de chips van MediaTek gebruikt voor de toestellen die in China en omliggende landen wordt uitgebracht. HTC insider @upleaks schreef op 17 december al dat in ieder geval de Hima Ultra draait om een chipset van MediaTek, en hetzelfde zou ook gelden voor de Hima Ace.

In Europa kunnen we er rustig vanuit gaan dat de HTC Hima gewoon is voorzien van de krachtige 64-bit Snapdragon 810 van Qualcomm. Dat HTC in andere regio’s kiest voor de chips van MediaTek heeft mogelijk te maken met het feit dat de chips goedkoper zijn dan die van Qualcomm. Het bedrijf kan hierdoor in deze landen beter concurreren met prijsvechters zoals bijvoorbeeld Xiaomi en vele andere Chinese fabrikanten.

De HTC Hima krijgt volgens de laatste informatie een 5-inch lcd-display met een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Onder het scherm zal er in Europa een octa-core Snapdragon 810-soc van Qualcomm zijn te vinden in combinatie met 3GB werkgeheugen en een Adreno 430-gpu. Verder verwachten we dat de behuizing opnieuw van metaal is gemaakt en dat de tegenvallende UltraPixel camera is ingeruild voor een traditionele 20-megapixel camera op de achterkant, terwijl er op de voorzijde een 13-megapixel sensor is te vinden. De Hima draait bij de lancering op Android 5.0 Lollipop in combinatie met de vernieuwde Sense 7 interface van HTC.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*