HP brengt Pavilion Chromebook officieel uit

Archief

hp-pavilion-chromebookVorige maand schreven we al dat HP op korte termijn de Pavilion Chromebook zou aankondigen, en vandaag is het dan al zover. Een groot geheim was de Chromebook van HP al niet meer gezien het feit dat er op de website van het bedrijf al een document verscheen met alle informatie over de laptop. Het enige verschil is dat de HP Pavilion in plaats van 17 februari, nu al is te verkrijgen in de Verenigde Staten, maar onduidelijk is of de Pavilion Chromebook ook naar Nederland/Europa gaat komen.

In Amerika heeft de HP Pavilion Chromebook een prijskaartje van $329,99 meegekregen, omgerekend zo’n 240 euro. De laptop is daarmee in de VS iets hoger geprijsd dan de instap Chromebook modellen van Samsung en Acer, maar gelijk aan de Samsung Chromebook 550. De Chromebook van HP is zoals je eerder al kon lezen uitgerust met een 16GB SSD, 1,1GHz Intel Celeron 847 processor, 2GB aan RAM, en een 14-inch scherm met een resolutie van 1366 x 768 pixels. Aan de zijkant van de laptop is nog een HDMI-uitgang, Ethernet, USB 2.0 en koptelefoonaansluiting te vinden.

Verder krijgen de bezitters van de HP Pavilion Chromebook gratis 100GB aan online opslagruimte via Google Drive voor de komende twee jaar, en natuurlijk toegang tot de Chrome Web Store om applicaties te download en te installeren.

Wanneer de HP Pavilion Chromebook naar Nederland gaat komen is op dit moment helaas nog onduidelijk, de verwachting is dat we in de komende weken nog meer te horen krijgen over de internationale lancering.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*