Sony overweegt smartphone en televisie-tak te verkopen

Financieel

De smartphone divisie van Sony verkeert al tijden in zwaar weer en het Japanse bedrijf lijkt nog steeds moeite te hebben om alles in de juiste richting te sturen. Kazuo Hirai, CEO van Sony, is bereidt om alles te doen om het bedrijf weer de juiste koers te laten varen. Volgens Reuters staan Hirai en andere Sony topmannen er zelf voor open om de smartphone en televisie divisie te verkopen, of om een joint-venture te starten met andere bedrijven.

[sc:adsense-tekst ]

Het bedrijf zou nog niet met andere partijen hebben gesproken over het verkopen van de telefoon divisie, maar Sony erkent dat geen enkele categorie het eeuwige leven heeft, iedere divisie moet begrijpen dat Sony afscheid kan nemen van bepaalde producten. Vorig jaar verkocht Sony al zijn Vaio computer divisie en verdwenen er in totaal 5.000 banen, bovenop de 10.000 banen die eerder al waren geschrapt nadat Hirai werd aangesteld als CEO.

Toch blijft het verkopen van de telefoon divisie een drastisch besluit, een joint-venture ligt daarom mogelijk meer voor de hand. Het is ook niet voor het eerst dat het Japanse bedrijf interesse toont in een samenwerking, tien jaar geleden ging het bedrijf een joint-venture aan met Ericsson, maar in 2012 kocht het Ericsson uit en startte het de divisie Sony Mobile Communications.

HiraiKaz

Sony verwacht voor het huidige fiscale jaar een nettoverlies van 1,9 miljard dollar, waarbij de smartphone divisie grotendeels verantwoordelijk is voor het aanzienlijke verlies.

De divisie verantwoordelijk voor de ontwikkeling van beeldsensoren voor camera’s en de PlayStation divisie zijn momenteel de winstgevende onderdelen van het bedrijf. Hirai maakte tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas bekend dat er meer dan 18,5 miljoen PlayStation 4’s zijn verkocht, meer dan de Xbox One en de Wii U van Nintendo.

In de eerste helft van 2015 komt Sony vermoedelijk met zijn vierde generatie Xperia smartphones, waaronder de Xperia Z4, Z4 Compact en Z4 Ultra. Of deze drie toestellen daadwerkelijk veel impact kunnen maken is nog maar de vraag, want ondanks de kwalitatief hoogwaardige producten van Sony, blijven de verkoopcijfers tot op heden tegenvallen.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*