Google trekt voorlopig stekker uit Google Glass project

Wearables

Het nieuws zat er al een tijdje aan te komen, maar Google stopt met het Explorer-programma en tegelijkertijd ook met de productie van Google Glass. In een reactie aan de BCC laat Google nog wel weten dat het nog steeds van plan is om Google Glass als een consumentenproduct te lanceren, maar wanneer is onduidelijk.

google glass

Google gaat zich nu richten op toekomstige versies van Glass, echter zal er een andere divisie verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van de slimme bril.

Het Explorer-programma dat in het leven was geroepen om de bril te verkopen aan software-ontwikkelaars wordt ook gesloten. In 2013 lanceerde Google het programma in de Verenigde Staten, gevolgd door een lancering in Engeland afgelopen zomer. De verwachting was dat Google Glass niet veel later ook voor consumenten te koop zou zijn, iets wat nu verder weg dan ooit lijkt te zijn.

[sc:adsense-tekst ]

Vanaf volgende week stopt Google al met het aannemen van bestellingen voor het product, maar Google zal andere bedrijven blijven ondersteunen die gebruik maken van Glass.

Het team dat verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van Glass maakt straks ook niet langer deel uit van de Google X divisie, waar allerlei experimentele producten in ontwikkeling worden genomen. In plaats daarvan wordt het een afzonderlijke onderneming onder de leiding van de huidige manager Ivy Ross.

Zij en het gehele Glass team moeten nu rapporteren aan Tony Fadell, de geestelijk vader van de iPod en de slimme thermostaat Nest, het bedrijf dat vorig jaar nog door Google werd overgenomen. Google zegt dat het nog altijd vastbesloten is om aan de toekomst van het product te werken, maar wanneer er een nieuwe versie moet verschijnen is op dit moment volstrekt onduidelijk.

De grote vraag is of er nog toekomst is voor Google Glass? Het lijkt er in onze ogen vooral op dat Google deze vraag wil ontwijken. Voor het bedrijf was Glass een belangrijk project en het ziet er toch naar uit dat Glass in zijn huidige vorm is overleden.

Qua technologie is Glass nog altijd een uitermate interessant product, maar de functionaliteit die tot op heden door Google is gedemonstreerd lijkt te weinig toegevoegde waarde te bieden om voor je plezier met een toch wat vreemd ogende bril rond te lopen.

We zijn benieuwd of Tony Fadell het project nog nieuw leven kan inblazen, maar wij blijven bang voor een stille dood.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*