Sony werkt ook aan dual-sim variant van Xperia Z4

Smartphones

SonyHet Mobile World Congress in Barcelona gaat op 2 maart van start en tijdens dit evenement verwachten we een groot aantal nieuwe high-end toestellen, waaronder de Xperia Z4 van Sony. Het Japanse bedrijf brengt doorgaans om de zes maanden een nieuw vlaggenschip uit en vermoedelijk is dat in 2015 niet anders. Eerder deze maand werd de Xperia Z4 al gespot in de database van de Amerikaanse telecomwaakhond FCC en het toestel werd ook gecertificeerd in Japan voor het gebruik van 4G/LTE frequentiebanden.

Vandaag is er opnieuw informatie verschenen over de Xperia Z4, waaruit zou blijken dat er ook een dual-sim variant in ontwikkeling is. Een dual-sim variant wordt door fabrikanten vaak alleen uitgebracht voor de Aziatische markt, terwijl Westerse consumenten weinig interesse tonen in deze modellen. Sony bracht desondanks al wel een dual-sim variant uit van de Xperia Z3 in enkele Europese landen en mogelijk zal dit ook gebeuren met de Xperia Z4.

[sc:adsense-tekst ]

De vermoedelijke Xperia Z4 die in de database van het FCC werd gespot draagt het modelnummer PM-0850-BV en inmiddels is daar een nieuw Sony toestel bijgekomen, de PM-0851-BV, die in de documenten wordt omschreven als een dual-sim versie met voor de rest identieke specificaties.

Helaas is er nog altijd veel onduidelijkheid over de overige specificaties van de Xperia Z4. In de afgelopen weken werd er al gesproken over een nieuw Triluminos scherm met een QHD resolutie, terwijl andere bronnen claimen dat Sony met de Xperia Z4 gewoon blijft vasthouden aan een 1080p display.

Onder de motorkap gaat het tussen de 32-bit Snapdragon 805 of de 64-bit Snapdragon 810. Maar gezien het feit dat de Xperia Z4 draait op Android 5.0 ligt het meer voor de hand dat de smartphone is uitgerust met een snellere en nieuwere 64-bit processor. De Snapdragon-soc wordt bijgestaan door 3GB of 4GB werkgeheugen en ook zou Sony op de Xperia Z4 gebruik maken van een nieuwe Exmor RS sensor.

[sc:adsense-tekst ]

Naast de Xperia Z4 schijnt Sony ook te werken aan de Xperia Z4 Compact en de Xperia Z4 Ultra, die allen tijdens het Mobile World Congress in Barcelona moeten verschijnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*