Google Glass wordt vanaf de grond opnieuw opgebouwd

Experimenteel

Google Glass is dood, lang leve Google Glass.De futuristische Google Glass bril is nog niet het succes geworden waar veel mensen binnen Google op hadden gehoopt, maar volgens insiders was het oorspronkelijk ook nog helemaal niet de bedoeling om het project openbaar te maken. Google-oprichter Sergey Brin zou zelf hebben besloten om het product beschikbaar te stellen voor een publieke test.

De New York Times publiceerde afgelopen donderdag een uitgebreid artikel over de ontwikkeling van de slimme Google Glass bril. Volgens insiders waarmee de NYT sprak is dit ook de reden waarom Google de bril weer uit de openbaarheid heeft gehaald. Het Google X team, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van experimentele producten, bestond in die tijd uit twee groepen met elk hun eigen mening over welke kant het project op moest gaan.

Het ene deel van het team zag in Google Glass een product dat de hele dag moest worden gedragen, terwijl de rest van mening was dat Glass voornamelijk geschikt is voor specifieke doeleinden. Over 1 ding waren ze het wel eens en dat was dat het project geheim moest worden gehouden, deels omdat het product nog lang niet klaar was voor een lancering en ook zou het de ontwikkeling kunnen tegenhouden.

[sc:adsense-tekst ]

Ondanks de terughoudende reacties van het Google X team besloot Brin om alsnog de Glass bril in de openbaarheid te presenteren en zelfs te dragen. Daarnaast werd het enige tijd later voor ontwikkelaars mogelijk om een 1.500 dollar kostende Glass Explorer aan te schaffen, een bèta versie van de slimme bril.

Het project werd door consumenten en de media erg positief ontvangen en een hype was geboren. Door de toenemende populariteit van Google Glass wilden steeds meer mensen het experimentele product uitproberen, maar volgens de medewerkers van Google was de bril nog lang niet klaar en was er nog een lange weg te gaan.

Nadat de nieuwigheid van het product langzaam begon af te nemen, werden er steeds meer vragen gesteld over de accuduur van het product, de functionaliteit en de controverse over de privacy problemen, omdat Glass ook beschikt over een ingebouwde camera.

Google besloot onlangs dan ook te stoppen met de publieke bèta test van Glass, echter is het project nog altijd in ontwikkeling. De geestelijk vader vader van de iPod, Tony Fadell, is nu verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de slimme bril. Het nieuwe Glass project wordt vanaf de grond opgebouwd en ditmaal zouden we volgens de bronnen van de NYT geen publieke test hoeven te verwachten.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*