Details Samsung Galaxy S6 en S Edge camera gelekt

Smartphones

Details Samsung Galaxy S6 en S Edge camera gelektDe specificaties van de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S Edge/S6 Edge werden gisteren gelekt dankzij twee ontdekte benchmarks. Uit deze gegevens bleek dat de Galaxy S6 en Galaxy S Edge naar alle waarschijnlijkheid zijn uitgerust met een 20-megapixel camera. Over de kwaliteit van de Samsung camera’s hebben we tot op heden nog altijd weinig reden tot klagen gehad en de Galaxy S6 zal ons vermoedelijk ook niet teleurstellen. De website SamMobile publiceerde vandaag enkele details over de camera die later dit jaar is te vinden aan de achterzijde van de Galaxy S6 en Galaxy S Edge.

Op het huidige prototype van de Galaxy S6 is een 20-megapixel sensor te vinden aan de achterzijde met optische beeldstabilisatie, terwijl de selfie-camera foto’s schiet in maximaal 5-megapixel. Beide sensoren zijn door Samsung geproduceerd en luisteren naar de modelnummers ‘SLSI_S5K2T2_FIMC_IC’ en ‘SLSI_S5K4E6_FIMC_IS’. De camera aan de achterkant schiet foto’s in een 20MP (5952×3348), 15MP (4464×3348), 11MP (3344×3344), 8MP (3264×2448), 6MP (3264×1836) of 2.4MP (2048×1152) resolutie, terwijl de camera aan de voorzijde identiek is aan de 5-megapixel cameramodule van de Galaxy A serie.

[sc:adsense-tekst ]

Het is volgens de insider nog onduidelijk of de 20-megapixel camera daadwerkelijk wordt gebruikt op zowel de Galaxy S6 en de Galaxy S Edge. Dit hangt of van de prijs van de module en of Samsung er genoeg van kan produceren. Een andere mogelijkheid is dat de exclusievere Galaxy S Edge variant wel wordt uitgerust met een 20MP module, terwijl het reguliere model dezelfde 16-megapixel camera krijgt als de in 2014 uitgebrachte Galaxy Note 4.

Daarnaast heeft SamMobile informatie ontvangen over de camera software op de Galaxy S6/S6 Ege. Het Koreaanse bedrijf gaat namelijk een Pro-modus introduceren voor de camera-app door optimaal gebruik te maken van de api’s die zijn toegevoegd in Android 5.0 Lollipop. Gebruikers kunnen straks kiezen uit drie focus modes, waaronder een handmatige focus mode. Verder wordt er gesproken over geavanceerdere features, zoals de mogelijk om foto’s op te slaan in RAW en de sluitertijd van de camera aan te passen.

Samsung zou volgens de insider ook de Gallery-app hebben voorzien van een update. Op de Galaxy S6 en Galaxy S Edge/S6 Edge moet de app straks makkelijker zijn te gebruiken. In plaats van dat de app alleen een aantal iconen weergeeft, daar toont de app op de Galaxy S6 een icoon met tekst, zodat je als gebruiker weet waarvoor de knop dient en je niet de verkeerde keuze maakt.

Het enige wat vooralsnog niet lijkt te vast te staan is de resolutie van de camera op de regulier Samsung Galaxy S6. Op zondag 1 maart zullen we ook hier een antwoord op krijgen, want tijdens het Galaxy Unpacked evenement in Barcelona worden de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge of S Edge officieel gepresenteerd aan de wereld.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*