iPhone 6S krijgt mogelijk drukgevoelig touchscreen

Smartphones

iPhone 6S krijgt mogelijk drukgevoelig touchscreenDe iPhone 6S en iPhone 6S zullen pas aan het einde van het jaar verschijnen, maar de eerste geruchten over de nieuwe high-end toestellen doen al de ronde op het internet. De benaming kan natuurlijk nog verandering, maar gezien de geschiedenis van de iPhone achter wij deze kans erg klein. Het nieuwe vlaggenschip zal vermoedelijk veel op het ontwerp van de huidige iPhone 6 lijken, echter zegt dat natuurlijk niks over de interne hardware en de gebruikte technologieën van zijn opvolger.

In januari bereikte ons het nieuws dat de iPhone 6S en iPhone 6S Plus beide worden voorzien van een drukgevoelig touchscreen. Mogelijk gaat het hier om de Force Touch technologie dat ook voor de Apple Watch wordt gebruikt. Sindsdien is het qua iPhone 6S geruchten relatief rustig gebleven, maar bronnen uit de toeleveringsketen van Apple hebben de Chinese media geïnformeerd dat het bedrijf uit Cupertino inderdaad zou overwegen om Force Touch te gebruiken voor de iPhone 6S.

[sc:adsense-tekst ]

Het drukgevoelige Force Touch touchscreen maakt het mogelijk voor een apparaat om het verschil te begrijpen tussen een lichte tik en een langere of hardere druk. Op de Apple Watch komt dit vooral van pas omdat het scherm aanzienlijk kleiner is dan dat van de iPhone, maar wat voor voordelen het moet bieden voor de iPhone 6S is voor ons vooralsnog nog onduidelijk.

Volgens de anonieme bron wordt het drukgevoelige touchscreen door het Amerikaanse bedrijf Avago Tech geproduceerd. Hetzelfde bedrijf is in het verleden ook verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van de Wii sensor.

Of Apple daadwerkelijk gebruik gaat maken van de Force Touch technologie op de iPhone 6S en iPhone 6S Plus is nog onzeker, want de bron zegt duidelijk dat het nog om overwegen gaat. Vermoedelijk heeft Apple nog geen definitieve beslissingen genomen en is het goed mogelijk dat de plannen nog meerdere malen zullen veranderen voor de daadwerkelijke lancering van de iPhone 6S.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*