TouchWiz versie van Galaxy S6 flink onder handen genomen

Smartphones

In de afgelopen weken hebben we al een idee gekregen hoe het ontwerp van de Samsung Galaxy S6 er uit komt te zien en wat de hardware specificaties zijn van het nieuwe vlaggenschip. Over de TouchWiz interface is echter nog steeds weinig bekend, maar als we de bronnen van SamMobile geloven wordt de welbekende Samsung interface dit jaar flink onder handen genomen. Of de veranderingen daadwerkelijk zo groot is is nog maar de vraag, want het is zeker niet voor het eerst dat we deze geruchten zien verschijnen.

Samsung Galaxy S6 TouchWiz

Volgens de anonieme bronnen waarmee de site sprak gaat Samsung op de Galaxy S6 enkele vooraf geïnstalleerde apps verwijderen, waaronder S Voice, S Health, S Note en Scrapbook. Deze apps kunnen nog steeds worden geïnstalleerd via de Galaxy App Store, maar gebruikers kunnen straks zelf beslissen welke apps er wel of niet worden geïnstalleerd. Daarnaast zouden er wel een aantal Microsoft apps standaard zijn geïnstalleerd, mogelijk maakt dit onderdeel uit van de overeenkomst tussen de twee bedrijven na een aantal patent conflicten.

[sc:adsense-tekst ]

Op de Samsung Galaxy S6 is daarom straks Microsoft OneNote, OneDrive, Skype en Office Mobile te vinden in combinatie met een gratis Office 365 abonnement. Dankzij het verwijderen van overbodige apps en features schijnt de TouchWiz interface op de Galaxy S6 een stuk vloeiender en sneller te draaien, hoewel dit natuurlijk ook het resultaat kan zijn van snellere hardware en meer werkgeheugen.

Mocht het gerucht kloppen, dan heeft Microsoft een uitstekende deal weten te sluiten. De Samsung Galaxy S6 zal dit jaar ongetwijfeld de best verkopende Android smartphone zijn en de Microsoft apps krijgen hierdoor automatisch een aanzienlijke boost.

Verder brengt de vernieuwde TouchWiz op de Samsung Galaxy S6 een aantal visuele verbeteringen. Gebruikers kunnen uit meer thema’s kiezen, apps van Samsung zijn kleurrijker, de grid van de app drawer kan aangepast en het standaard Samsung toetsenbord zou meer op het toetsenbord van iOS lijken.

Op zondag 1 maart wordt de Samsung Galaxy S6 tijdens het Unpacked evenement in Barcelona aangekondigd. Naast de Galaxy S6 komt er naar alle waarschijnlijkheid ook een gebogen variant van het high-end toestel, de Galaxy S Edge of Galaxy S6 Edge.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*