Streamingdienst Apple moet meer zijn dan een Spotify concurrent

Muziekdiensten

Streamingdienst Apple moet meer zijn dan een Spotify concurrentApple zou volgens recente geruchten samen met platenlabels werken aan iets groters dan alleen een reguliere streamingdienst met een abonnement. Het moet beter zijn dan Spotify, maar niemand weet precies wat het idee achter het project is. Volgens Hollywood Reporter zal de dienst abonnementen aanbieden, maar moet het meer zijn dan alleen dat.

Een aantal Apple topmannen waren aanwezig tijdens een Grammy pre-party van muzieklegende Clive Davis. Tijdens dit feestje spraken de uitvoerenden van alle grote platenlabels met Apple CEO Tim Cook, Eddy Cue, Robert Kondrk en Beats medeoprichter Jimmy Iovine.

Iovine zou zich momenteel richten op de onderhandelingen met platenlabels over de lancering van een nieuwe muziek streamingdienst en een volledig nieuwe iTunes dienst. Voor de gesprekken starten heeft Apple ieder platenlabel een geheimhoudingsverklaring laten ondertekenen. De vernieuwde Beats Music streamingdienst moet ergens in de lente of zomer van dit jaar worden gelanceerd en schijnt volledig geïntegreerd te zijn in toekomstige versies van iOS en OS X.

[sc:adsense-tekst ]

Een insider die sprak met Billboard claimt dat het bedrijf uit Cupertino de muziek industrie wil zijn en wil niet alleen als een concurrent van Spotify moet worden gezien. Volgens Billboard zullen toekomstige updates, die al in ontwikkeling zijn, over niet al te lange tijd ondersteuning bieden voor Beats Music.

“Het bewijs is dat Apple beschikt over een enorm aantal gebruikers waarvan 800 miljoen mensen hun credit card hebben gekoppeld. Spotify heeft slechts 15 miljoen betalende gebruikers en 60 miljoen maandelijkse gebruikers, hoewel de dienst nog altijd groeit.”

Ondanks het feit dat de diensten van derde partijen tot op heden zonder problemen te gebruiken zijn op het platform van Apple, zijn insiders nog steeds optimistisch over de plannen van Apple. Het sterke ecosysteem van het bedrijf zal de lancering van de nieuwe dienst zeker ten goede komen. De dienst van Apple wordt ongetwijfeld naadloos geïntegreerd en zal cross-platform beschikbaar zijn, net zoals dat het geval is voor Spotify.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*